Developer CTP získal tři miliardy od Erste Bank

Remon Vos

Remon Vos Zdroj: E15 Anna Vackova

Developer komerčních nemovitostí CTP získal od Erste Bank Group úvěr ve výši 110 milionů eur (zhruba tři miliardy korun) na financování průmyslové zóny v Modřicích na Brněnsku. Zóna bude mít pronajímatelnou plochu 20 hektarů.

CTP a Erste Bank Group za více než 15 let spolupráce uzavřely transakce k financování komerčních nemovitostí napříč střední Evropou přesahující hodnotu 750 milionů eur (přes 20 miliard korun). Developer si již letos půjčil také od německé banky Pbb Deutsche Pfandbriefbank, a to 132 milionů eur.

CTPark Modřice leží pět kilometrů jižně od Brna, s přímým napojením na silnici do Vídně. V zóně působí například přepravní společnost DHL nebo koncern ABB.

CTP vlastní několik nizozemských podnikatelů v čele se zakladatelem a generálním ředitelem Remonem Vosem. Firma provozuje síť 36 logistických a průmyslových CTParků. Kromě Česka se nachází i na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Celkem provozuje 230 hektarů čtverečních ploch.

Předloni skupina hospodařila s provozním ziskem 100 milionů eur (2,748 miliardy korun). V poslední době se stále více spekuluje o možném prodeji tohoto největšího průmyslového developera v Česku. Vos zvěsti o jednáních s případnými kupci i možném prodeji až dosud vždy odmítal komentovat.