Finanční šlechta z Lichtenštejna ovládla konkurenci v Asii

Knížecí rodina Lichtenštejnů

Knížecí rodina Lichtenštejnů Zdroj: profimedia.cz

Banka LGT
Banka LGT
Banka LGT
Banka LGT
Banka LGT
6
Fotogalerie

Jedna z největších finančních skupin na světě, která poskytuje služby v oblasti soukromého bankovnictví a správy aktiv, posílila svou pozici. Skupina LGT, která je plně ve vlastnictví knížecí rodiny Lichtenštejnů, se dohodla s nizozemskou bankou ABN Amro na odkoupení jejího privátního bankovnictví v oblasti Asie a Středního východu. 

Deníku E15 informaci potvrdil princ Konstantin z Lichtenštejna, který stojí v čele Nadace knížete z Lichtenštejna spravující majetek rodiny, a jehož bratr Maxmilian banku LGT řídí.

Část ABN Amro zabývající se privátním bankovnictvím hospodaří v oblasti Singapuru, Hongkongu a Dubaje se zhruba 18,5 miliardy eur svých klientů, což představuje zhruba desetinu všech spravovaných aktiv na světě. Transakce ještě musí projít schvalovacím procesem všech dotčených úřadů, uzavření obchodu se očekává ve druhém čtvrtletí příštího roku.

“Privátní bankovnictví je základní aktivitou ABN Amro, ale rozhodli jsme se soustředit na posílení a zvýšení našich aktivit ve severní a západní Evropě. Jsme rádi, že jsme v bance LGT našli solidního partnera, který zajistí pokračování našich aktivit a nabízených služeb v regionu Asie a Středního východu v nejlepším zájmu našich klientů i zaměstnanců,” uvedl Jeroen Rijpkema, šéf privátního bankovnictví ABN Amro International.

LGT, založená už v roce 1920 ve Vaduzu, zaměstnává ve zhruba dvaceti pobočkách po celém světě zhruba 2,5 tisíce zaměstnanců. Podle informací na webových stránkách spravuje majetek ve výši 143,4 miliard švýcarských franků a vlastní kapitál dosahuje 3,2 miliard švýcarských franků.