Fintechový Revolut posiluje v Česku byznys, chce zdvojnásobit počet klientů

Peníze, koruny

Peníze, koruny Zdroj: Anna Vacková, E15

Peníze, koruny
Peníze, koruny
Peníze, koruny
4
Fotogalerie

Britský hráč hodlá do konce roku zdvojnásobit počet svých českých klientů na deset tisíc.

Fintechový projekt Revolut spojující funkci platební brány a on-line směnárny rozjíždí v Česku ostrý provoz. Po několikaměsíční testovací fázi má platforma přes pět tisíc účastníků a britská firma hodlá ve strategicky umístěném Česku prudce expandovat.

Ostrovní alternativa pro některé finanční služby tradičních bank hodlá spustit nový byznys také mezi komunitou fandů virtuálních měn, jako jsou bitcoin, litecoin či ethereum.

„Do konce roku cílíme na deset tisíc českých klientů. Vzhledem k provázanosti země s eurozónou i blízkosti ekonomikám platícím eurem je pro nás Česko důležitým regionem. Momentálně chystáme několik akcí určených pro startupové komunity v Praze a velkých městech,“ uvádí David de Picciotto z Revolutu. Firma chce více spolupracovat hlavně s coworkingovými centry, která mají k technologickým start-upům nejblíže.

Start-up Revolut na svůj vývoj získal v Londýně v roce 2015 bezmála 87 milionů dolarů. Po dvou letech má ve světě na 900 tisíc aktivních uživatelů. „V Evropě rosteme tempem dvou až tří tisíc nových uživatelů denně,“ dodává de Picciotto.

Obchodní model firmy vychází z okamžitého on-line převodu peněz mezi dvěma libovolnými účty a z rychlé konverze měn. Od svého spuštění v létě 2015 už zpracoval transakce za více než šest miliard dolarů.

Podle odborníků může Revolut perspektivně tvořit stále výraznější paralelu bank. „Fintechové firmy jako Revolut budou bojovat o své místo v oblasti transakčního bankovnictví. Jejich oblast působení by se však mohla posunout i ke komplexní nabídce bankovních služeb,“ soudí Aneta Žižková z poradenské společnosti A. T. Kearney.