Fio bance se daří lákat klienty: loni jí čtyřnásobně vzrostl zisk

Fio Banka

Fio Banka

Fio banka vytvořila loni podle předběžných výsledků hrubý zisk 80 až 90 milionů korun, o rok dříve vydělala před zdaněním 20 milionů korun. Banka, která se zaměřuje mimo jiné na aktivní drobné investory, získala v minulém roce 88 tisíc nových klientů.

Objem vkladů ve Fio bance loni vzrostl o 5,1 miliardy na 17,6 miliardy korun. Z nových klientů byla většina těch bankovních – 82 tisíc, přibylo ale také téměř 8 tisíc investorů. Cílem Fio banky je získat letos 100 tisíc klientů, jejich počet by tak na konci letošního roku měl dosáhnout 330 tisíc.

Fio banka hodlá během prvního pololetí tohoto roku zahájit prodej neúčelové, tedy takzvané americké hypotéky. Nabídne také možnost investovat kdekoliv a kdykoliv prostřednictvím chytrého telefonu. Předpokládané spuštění služby Smartbroker je podle Franka v únoru.

Bilanční suma banky loni stoupla o 4,9 miliardy na 18,5 miliardy korun. Počet poboček se zvedl na 70 a počet bankomatů na 125. „Počet bankomatů by měl letos dosáhnout 150, poté jej vyhodnotíme “ uvedl mluvčí banky Ján Franek.

Fio banka vznikla v roce 2010 udělením bankovní licence brokerské společnosti a následnou integrací družstevní záložny. Součástí skupiny Fio, kterou vlastní tuzemští podnikatelé Romuald Kopún a Petr Marsa, je i burza RM-Systém.