ING zbrojí na penzijní reformu. Založila ING Finance

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Stepan Bruner

Skupina ING dál pokročila v přípravě na ostrý start penzijní reformy. V září založila nové „eseróčko“ ING Finance, minulý týden jej Česká národní banka registrovala jako investičního zprostředkovatele.

„Tato společnost bude sloužit jako interní distribuční firma pro prodej penzijních produktů z produkce připravované ING penzijní společnost“ vysvětluje Jiří Rusnok, předseda představenstva ING Penzijního fondu.Penzijní společnost se pak stane právním nástupcem stávajícího penzijního fondu. Ze stávajících penzijních fondů tak vzejde penzijní společnost, která bude budoucím správcem jak reformovaného III. pilíře, tak i nově vznikajícího II. pilíře.

Podle Ruskoka si ale společnost přibere ještě další aktivity v rámci skupiny: „V pozdějším období, po získání příslušných oprávnění, se plánuje rovněž její využití pro prodej produktů životního pojištění naší společnosti. Současně bude tato společnost prodejcem podílových fondů ING distribuovaných ING Bank.“

ING Penzijní fond nyní patří mezi šestici největších fondů na českém trhu. Od své holandské centrály získal souhlas ke vstupu do reformovaného penzijního systému už na počátku tohoto roku.