Investiční skupina DRFG si v loňském roce přilepšila. Zdvojnásobila čistý zisk

Ředitel investiční skupiny DRFG Peter Hlaváč.

Ředitel investiční skupiny DRFG Peter Hlaváč. Zdroj: DRFG

Český podnikatel a filantrop David Rusňák
Český podnikatel a filantrop David Rusňák
Český podnikatel a filantrop David Rusňák
Martin Slaný, DRFG, Hlavní ekonom, manažer pro vnější vztahy
Martin Slaný, DRFG, Hlavní ekonom, manažer pro vnější vztahy
6
Fotogalerie

Investiční skupině DRFG, která se orientuje především na tuzemský trh, se v loňském roce dařilo. Podle předběžných hospodářských výsledků za rok 2021 dosáhl její čistý zisk více než 101 milionů korun, což je zhruba dvojnásobek oproti roku 2020. Obrat v segmentu nemovitostí a finančních služeb vloni dosáhl 2,5 miliardy korun. Obrat divize DRFG TELCO pak dosáhl bezmála 1,4 miliardy korun, informuje skupina v tiskové zprávě. 

„Poslední dva roky s pandemií covid-19 nebyly lehké, ale na druhé straně pomohly skupině obrátit pozornost k nákladovosti a efektivnosti všech interních procesů. Dalo by se rovněž říct, že jsme „zkorporátněli“. Zároveň jsme výrazně rozšířili naše byznysové aktivity, a to jak v Česku, tak v zahraničí. To vše se pozitivně promítlo do hospodářských výsledků,“ říká generální ředitel DRFG Peter Hlaváč.

Skupina DRFG vstoupila do segmentu developmentu komerčních i rezidenčních nemovitostí. Svoji pozici navyšuje i v aktuálně nejdynamičtějším realitním sektoru průmyslových a logistických staveb. Skupina rovněž posílila fondový byznys podnikání.

Video placeholde
Prahu čekají v příštích letech velké změny • Videohub

Nemovitostní fond CREIF (Czech Real Estate Investment Fund), kterého je DRFG zakladatelem, rozšířil své portfolio do Polska a zvýšil svůj fondový kapitál i počet nemovitostí pod správou. Skupina také založila fond kvalifikovaných investorů Czech Development Fund SICAV a.s. orientující se na development rezidenčních nemovitostí a logisticko-průmyslových staveb. 

Skupinou DRFG spravované nemovitosti a realizované developerské projekty v Česku a v Polsku mají aktuální tržní hodnotu téměř 16 miliard korun.  Skupina je aktivní v celém segmentu nemovitostí – od developmentu komerčních i rezidenčních objektů, přes dlouhodobou držbu komerčních nemovitostí, až po segment nájemního bydlení prostřednictvím dceřiné společnosti Czech Home Capital, v níž se skupina DRFG stala v létě 2021 největším akcionářem.