J&T Bance se v Česku daří, čistý zisk jí loni vzrostl o čtvrtinu

Tuzemské J&T Bance, která poskytuje služby privátního bankovnictví, stoupl v roce 2014 čistý zisk meziročně o 26 procent na 1,34 miliardy korun. Bilanční suma banky se zvýšila o pětinu.

Provozní zisk J&T Banky činil 1,69 miliardy korun a zaznamenal tak meziročně téměř 40procentní růst. Bilanční suma banky vzrostla o 21 procent na 133,8 miliardy korun.

K jejímu nárůstu vedlo především čtvrtinové navýšení klientských vkladů na 106,9 miliardy korun. Růst vykázaly také úvěry (71,1 miliardy korun), kterých bylo poskytnuto meziročně o 19 procent více. Nárůst objemu vkladů spolu s kapitálovým vybavením banky umožnil rozvoj úvěrových obchodů, což se projevilo na 35procentním meziročním růstu úrokových výnosů na 5,8 miliardy korun.

Úspěšné odvětví

V Česku se loni dařilo celému bankovnímu sektoru, souhrnný čistý zisk loni zvýšil o 2,41 miliardy na 63,46 miliardy korun. J&T Banka patří do finanční skupiny J&T a poskytuje vedle služeb privátního bankovnictví také specializované financování v oblasti realit a podnikových akvizic. S cennými papíry obchoduje pro soukromé investory.

V České republice J&T Banka působí od roku 1998. Do bankovního holdingu J&T Finance Group patří vedle české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO, J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu a banka VABA v Chorvatsku.