J&T Banka ohlásila historicky nejúspěšnější rok. Čistý zisk jí vzrostl 2,5krát na miliardu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: jtbank.cz

J&T Banka, jedna z nejvýznamnějších privátních bank na českém trhu, zažila i přes globální krizi nejúspěšnější rok. Čistý zisk banky v loňském roce vzrostl meziročně téměř 2,5krát na rekordních 1,015 miliardy korun. Provozní zisk dosáhl úrovně 1,67 miliady korun a meziročně vzrostl více než 1,5krát.

Banka přitom významně zvýšila příjmy ve všech oblastech podnikání. Vedle nárůstu úrokových výnosů (+62 %) významně vzrostly také příjmy za služby poskytované klientům v oblasti správy majetku a organizace dluhopisových emisí (+84 %). Rekordní zisk ještě zvýraznil mimořádný výsledek z obchodování na vlastní účet, kde banka dosáhla zisku přes 700 milionů korun.

Banka v uplynulém roce rostla nejen v provozních výsledcích, ale také bilanční sumou. Růst byl tažen zejména nárůstem klientských vkladů. Ke konci roku 2012 tak banka poskytovala služby více než 23 tisícům klientů, kteří v bance uložili přes 64 miliard korun, meziročně o 16 procent více.

J&T Banka ke konci roku vykazovala kapitálovou přiměřenost na úrovni 11,9 procenta, což je výrazně více než dlouhodobě cílovaná hodnota 11 procent.