J&T Banka v pololetí zvýšila zisk o 14 procent

J&T Banka

J&T Banka

Tuzemská J&T Banka v letošním 1. pololetí vykázala čistý zisk 233 milionů korun, což je v meziročním srovnání nárůst o 14 procenta. Za zlepšením je především zvýšení výnosů z poplatků. Bilanční suma banky vzrostla o 19 procent na více než 54 miliard korun.

Provozní zisk banky v prvním pololetí stoupl meziročně o 27 procent na více než 384 milionů korun. „Pozitivně vnímáme především zdvojnásobení čistých výnosů z poplatků a provizí. Plníme tím jeden z našich strategických cílů, a to růst podílu poplatků na celkových výnosech banky,“ uvedl finanční ředitel J&T Banky Igor Kováč.

Čistý výnos z poplatků a provizí banka zvýšila v pololetí meziročně více než dvojnásobně na 108,3 milionu korun. Jejich podíl na celkových výnosech banky vzrostl z osmi procent v prvním pololetí 2010 na 14 procent ve stejném období letošního roku. Čisté úrokové výnosy stouply o sedm procent na téměř 556 milionů korun díky růstu úrokových marží.

Objem poskytnutých úvěrů v pololetí klesl meziročně o šest procent na 27,1 miliardy korun. Objem vkladů dosáhl za první pololetí 47 miliard korun, což je meziročně o pětinu více. Počet klientů banky od začátku roku vzrostl o 5700 na téměř 18 300.

J&T Banka patří do finanční skupiny J&T a poskytuje služby privátního bankovnictví a specializované financování v oblasti realit a podnikových akvizic. S cennými papíry obchoduje pro soukromé investory. V Česku je J&T Banka od roku 1998, působí i na Slovensku, ve Švýcarsku, v Rusku a na Barbadosu.