Kooperativa se chce stát konkurencí druhého pilíře

Výrazná architektura. Budova Main Point Karlin, kde se usídlila pojištovna Kooperativa, získala cenu Best of Realty v kategorii nových kanceláří

Výrazná architektura. Budova Main Point Karlin, kde se usídlila pojištovna Kooperativa, získala cenu Best of Realty v kategorii nových kanceláří Zdroj: Crest Communication

Nedokonale připravená důchodová reforma otevírá dveře alternativním nabídkám zabezpečení se na stáří. Kromě penzijních fondů a společností si chtějí z toho koláče ukousnout zejména pojišťovny. Příkladem může být Kooperativa, která představila vlastní řešení důchodového zajištění, jež vychází z průzkumu u klientů.

„Lidé chtějí hlavně garanci návratnosti a zhodnocení vkladů, nezávislost produktu na politické situaci a jeho flexibilitu. To druhý pilíř nesplňuje, a proto toho chceme využít a nabídnout jim jinou cestu,“ prohlásil generální ředitel Kooperativy Martin Diviš.

Jedná se o spoření na stáří prostřednictvím pojištění s garantovanou úrokovou mírou 2,4 procenta ročně. Klient si určí věk, od jakého chce dostávat peníze, v průběhu pojištění může zvyšovat či snižovat platby nebo prostředky vybírat.

„Kdyby byl takto druhý pilíř nastaven, nešlo by mu v podstatě nic vytýkat. Chybí mu především smluvní volnost a vyřešení otázky dědění, což například nový produkt Kooperativy nabízí. Reforma se tak vyřeší zespoda, lidé sami začnou hledat alternativy,“ zdůraznila Markéta Šichtařová ze společnosti Next Finance.

Důchodci, konečná, vystupovat!

Druhý a třetí pilíř: Boj o klienty začíná! Přehled bitevního pole