Krúpa se vzdal dominance v Arca Capital

Pavol Krúpa

Pavol Krúpa Zdroj: profimedia

Pavol Krúpa
Pavol Krúpa, slovenský miliardář, zakladatel a většinový vlastník společnosti Arca Capital
Rastislav Velič, Arca Capital
Rastislav Velič, Arca Capital
Rastislav Velič, Arca Capital
8
Fotogalerie

Slovenský miliardář Pavol Krúpa se stahuje z vedoucí pozice v investiční skupině Arca Capital. Jeho rovnocenným partnerem se stane Rastislav Velič, který doposud vlastnil pětinový podíl. Krúpa bude mít v nové struktuře 30 procent, stejně jako Velič a spoluzakladatel Arcy Peter Krištofovič. Zbývající desetinu vlastní Henrich Kiš.

„Vnímám Veliče jako dlouholetého rovnocenného partnera. Jako původní vlastník a zakladatel skupiny mám zájem ohodnotit a motivovat své partnery a manažery, kteří se aktivně podílejí na řízení naší skupiny a přispívají k jejímu rozvoji a růstu,“ komentoval Krúpa přeskupení podílů na svém facebookovém profilu.

Do portfolia Arca Capital patří aktiva v hodnotě více než 1,4 miliardy eur. Více než zdvojnásobit ji může chystaná akvizice rakouského bankovního domu Wiener Privatbank. Potom by celková hodnota dosáhla až na 3,3 miliardy eur.

Skupina Arca Capital se ve svých investicích zaměřuje hlavně na střední Evropu, aktivní je ale i na Ukrajině. Právě Rastislav Velič by chtěl v budoucnu rozšířit působení skupiny i do východní Asie.