Martin Žáček bude řídit pojišťovnu Uniqa i na Slovensku

Martin Žáček, šéf pojišťovny Uniqua v ČR a na Slovensku

Martin Žáček, šéf pojišťovny Uniqua v ČR a na Slovensku

Po české pobočce získá Martin Žáček nejvyšší post i v pojišťovně Uniqa na Slovensku. Tam jí bude řídit od nového roku. Dosavadní předseda představenstva Andreas Kößl se přesune ze Slovenska do představenstva Uniqa International ve Vídni, kde bude řídit země regionu střední Evropy.

Martin Žáček bude funkci předsedy představenstva a generálního ředitele slovenské pobočky pojišťovny Uniqa vykonávat souběžně se stejnou pozicí v české republice, a bude tak zastávat nejvyšší post v obou pojišťovnách. Na pozici finanční ředitelky v Bratislavě nastoupí jeho kolegyně z české Uniqa pojišťovny, členka představenstva Lucie Urválková, která tak bude zodpovědná za finanční řízení obou společností. Oblast obchodu bude i nadále zastřešovat Wolfgang Friedl působící představenstvu společnosti v Bratislavě už od roku 2006.

„Jsem přesvědčen, že užší spolupráci společností na Slovensku a v České republice mohou obě strany zúročit zefektivněním vnitřních procesů, vzájemným využitím lokálního know-how a synergickými efekty. To povede k posílení pozice značky Uniqa na obou trzích. Těším se na novou výzvu, protože jsem přesvědčen, že jak v Bratislavě, tak i v Praze pracují zkušení experti, kteří se mohou vzájemně obohatit“, komentoval svoji novou úlohu Martin Žáček.

Uniqa International AG se sídlem ve Vídni je nezávislou holdingovou společností náležející ke koncernu Uniqa Insurance Group. Je aktivní na 18 evropských trzích v střední, východní, jihovýchodní a západní Evropě. Uniqa Insurance Group je jednou z největších pojišťovacích evropských skupin se sídlem ve Vídni. V současné době zaměstnává na 22 tisíc pracovníků a poskytuje komplexní služby více než 9 milionům zákazníků v 19 zemích. Součástmi Uniqa Insurance Group jsou i Uniqa pojišťovna (ČR) a Uniqa poisťovňa (SR).

Profil Martina Žáčka
Ing. Martin Žáček, CSc. (48) pracoval po studiu fyziky na ČVUT v oblasti biomechanického výzkumu, mimo jiné na univerzitách v Aachenu a v Liverpoolu.
Po přestupu do pojišťovnictví v roce 1994 začínal nejprve v controllingu Uniqa pojišťovny, ale už po roce se stal členem představenstva a po dalších dvou letech místopředsedou představenstva Uniqa s odpovědností za ekonomický a později I pojistně-technický úsek.
Od léta 2008 zastává nejvyšší řídící funkci v Uniqa pojišťovně – předsedu představenstva a generálního ředitele. Současně je členem prezídia České asociace pojišťoven a členem správní rady České kanceláře pojistitelů. Martin Žáček žije v Praze, je ženatý a má dvě dcery.