mBank se spojila s Broker Consulting, míří na klienty ve „fyzickém světě“

mBank

mBank Zdroj: piotr ilowiecki, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

Na zákazníky i mimo internet míří nově mBank. Do „fyzického světa“ chce proniknout za pomoci strategického partnerství s finančně poradenskou společností Broker Consulting. Do konce roku 2017 plánují vznik až 70 obchodních míst na franšízovém principu s názvem BrokerPoint. Míří tím na klienty, kteří dávají přednost poradenskému modelu komunikace s bankou.

„Cílem mBank je do konce roku 2018 získat v České republice 700 tisíc klientů a strategické partnerství s Broker Consulting je z našeho pohledu jednou z klíčových aktivit, která nám tohoto cíle pomůže dosáhnout,“ popsal generální ředitel mBank pro Českou republiku Paweł Kucharski.

První BrokerPoint se otevře už letos v Praze. V příštím roce by měly vzniknout další dvě desítky. „Stále existuje skupina konzervativních Čechů, kteří chtějí vidět svého poradce osobně,“ vysvětlil krok internetové banky obchodní ředitel mBank pro ČR a Slovensko Robert Chrištof. „Myslím, že primárně budeme cílit na menší města. Ve větších už jsme přítomni jako banka,“ doplnil.

Broker Consulting si od nových obchodních míst slibuje další průnik do povědomí lidí i růst společnosti. „V průběhu následujících tří let plánujeme dále rozšířit tým našich konzultantů a manažerů až o čtvrtinu ze současných více než 1200 přibližně na 1500 spolupracovníků,“ uvedl plány statutární ředitel Broker Consulting Petr Hrubý.

Čtěte rozhovor s ředitelem mBank pro ČR:

Společnost, která má na českém a slovenském trhu zhruba 520 tisíc klientů, podle něj už delší dobu plánovala propojení moderního bankovnictví s nezávislým finančním plánováním a realitními službami.

mBank získala v Česku zhruba 550 tisíc klientů. Mezi její silné stránky patří hypotéky, běžný účet nebo spořící produkty, uvedl před časem v rozhovoru pro deník E15 Kucharski. „Měli jsme ale nedostatky ve spotřebitelském úvěrování. To teď chceme použít jako náš hlavní motor růstu tržeb. Na začátku roku jsme spustili refinancování a nyní spouštíme konsolidaci úvěrů,“ popsal.