Mějte výdaje pod kontrolou

Finance pod kontrolou

Finance pod kontrolou

Mít přehled o tom, kolik a za co utrácíte, je prvním krokem k tomu, abyste měli pořádek ve svých financích a třeba i něco ušetřili. Naštěstí dnes již není nutné zapisovat si každý nákup. Stačí využít chytrého internetového správce osobních financí.

Znát své výdaje – jak jsou vysoké a které patří mezi ty největší, jak se v průběhu roku vyvíjí nebo jak si stojí oproti příjmům – je praktické z mnoha důvodů. Víte, co si můžete dovolit a na čem můžete ušetřit. Abyste ale nemuseli trávit hodiny zapisováním, tříděním a počítáním výdajů (ať už na papíře, nebo v Excelu), jsou tu různé programy a internetové nástroje, které to zvládnou mnohem efektivněji za vás. Ale co když to za vás udělá přímo banka? Podívejme se, co dokáže nová služba , která je prostřednictvím bezplatného Era portálu dostupná každému, tedy nejen majitelům Era účtů.

Era osobní finance automaticky roztřídí vaše výdaje

Abyste měli přehled, kolik a za co utrácíte, musíte své výdaje nejprve roztřídit. Již tady vám může efektivně pomoci služba – pozná a automaticky roztřídí nejběžnější výdaje (za jídlo, elektřinu, telefon, …). Navíc umí automaticky zpracovat a zařadit výdaje z historie plateb realizovaných přes jiné banky. Výdaje lze zadávat i ručně a evidovat tak můžete i nákupy v hotovosti.

Obrázek vydá za tisíc slov

Roztříděné platby Era osobní finance automaticky zobrazí v přehledných grafech. Můžete tak na první pohled zjistit, za co utrácíte nejvíc a kolik v jednotlivých kategoriích (oblečení, potraviny apod.). Ještě zajímavější je sledovat vývoj výdajů v čase. Můžete tak ověřit, zda vám některé výdaje příliš nerostou. Samozřejmostí je srovnání příjmů a výdajů v jednotlivých měsících.

Přehled je praktický, ale co z toho

Era osobní finance vám pomáhají šetřit. Pokud vám totiž připadá, že některé výdaje příliš rostou, nebo je chcete jen omezit, stačí si stanovit částku, kterou nechcete překročit, a nastavit si v Era osobních financích pro danou kategorii výdajů rozpočet. Ten vás upozorní, pokud se vaše útrata přiblíží zvolené částce.

Jak na to?

Požádejte o bezplatný Era portál se službou Era osobní finance na kterékoliv poště nebo v Era finančním centru.