Miliardář Soros se zbavil zlata a přišel na chuť Applu

George Soros

George Soros Zdroj: profimedia.cz

O akcie Applu je v poslední době zvýšený zájem. Balík cenných papírů společnosti nedávno nakoupil i miliardář George Soros. Současně s tím se definitivně zbavil veškerých svých pozic ve zlatě.

Podle americké Komise cenných papírů Soros nakoupil přes 66 tisíc akcií výrobce iPhonu. Jen o několik desítek hodin dříve se k nákupu „velkého“ podílu v Applu přiznal také další fondový veterán Carl Icahn.

Kratičká zpráva Icahna na Twitteru firmě Apple výrazně pomohla, titul posílil o pět procent. Podle Icahna jsou akcie Applu výrazně podhodnocené, přičemž firma by měla uspíšit zpětný odkup. Hodnota akcie za kus se nyní pohybuje těsně pod hranicí 500 dolarů za kus.

Vývoj cen akcií Applu za poslední pět letVývoj akcií Applu za posledních pět let.Vývoj akcií Applu za posledních pět let.Zdroj: Yahoo

Zvýšený zájem investorů o akcie Applu je v poslední době jasně patrný. David Einhorn, další z vlivných fondových manažerů a zakladatel Greenlight Capital, tento týden zveřejnil složení portfolia ke konci prvního pololetí. I u něj lze vystopovat evidentní preferenci cenných papírů Applu. Einhornův fond jich aktuálně drží skoro 2,4 milionu kusů.