Nejsem střelec, co si na nákup půjčuje, říká investor Drahotský. Teď poradí i čtenářům E15

Drahotský Daniel

Drahotský Daniel Zdroj: Michael Tomeš

Drahotský Daniel
Drahotský Daniel
3
Fotogalerie

Ředitel finančních trhů J&T Banky Daniel Drahotský se na českém kapitálovém trhu pohybuje od začátku devadesátých let. Má raději jednodušší instrumenty – akcie, dluhopisy, fondy i jednoduché opce. „Nemusím příliš komplikované struktury s nepřehlednou spletí rizik. Nejsem střelec, co si na nákup půjčuje. Dlužím na hypotéce, a to mi stačí,“ říká investor, který bude ode dneška radit čtenářům v nové VIP investiční poradně webu E15 Premium.

Sám asi nejvíc vydělal na rakouských realitních společnostech v době finanční krize. Podíly na Immoeast nebo Meinl European Land pořídil v době největší paniky za pár desítek eurocentů a později prodal za několik eur.

„Musím ale říci, že jsem měl víc štěstí než rozumu. Těch kostlivců, které rakouské realitní fondy měly ve skříních a o nichž nikdo neměl ani tušení, bylo tolik, že stačil jeden další a úplně stejně jsem mohl skončit s nulou," vzpomíná Drahotský.

Předplatitelům E15 Premium může poradit třeba při skládání vhodného portfolia. „Baví mě analyzovat firmy, baví mě ten rozdíl mezi realitou a jejím odvarem na burze. Kde jinde si během dne můžete stejné zboží koupit levněji a prodat dráž, aniž se na věci cokoli změní?“

Nová VIP investiční poradna v prémiové sekci webu E15 nabídne čtenářům možnost položit dotaz některému z našich spolupracovníků, kteří se starají o peníze miliardářům. Akcie, zlato, eura, dolary, exotické měny, bitcoin, pozemek, investiční byt, obrazy, fondy, forex, dluhopisy, start-up… Koupit? Nebo prodat?

Vedle Daniela Drahotského z J&T Banky budou vašimi investičními průvodci Michal Semotan, portfolio manažer taktéž z J&T, šéf fondu Sirius Martin Burda a spolumajitel investičního fondu QUANT Aleš Michl.

Ptejte se. Své otázky zadávejte ve VIP investiční poradně >>>