Největší správce investic: ČP Invest a Generali Investments CEE se spojily

Generali

Generali Zdroj: generali.com

Investiční společnost ČP Invest se spojila se správcem aktiv Generali Investments CEE. Obě firmy patří do finanční skupiny Generali. Majetkovým propojením podle mluvčí Generali Investments CEE Šárky Bouzkové vznikla největší investiční společnost na českém trhu, která spravuje aktiva v hodnotě přes 250 miliard korun. Transakci již schválila Česká národní banka.

ČP Invest dosud nabízel drobným klientům investice do otevřených podílových fondů. Tyto peníze pak spravovala společnost Generali Investments CEE. ČP Invest po fúzi změnila název na Generali Investments CEE, investiční společnost. Od změny si slibuje schopnost rychlejší reakci na změny na trhu. Zároveň se chce vedle drobných klientů více zaměřit také na klienty z řad firem, veřejných institucí nebo bank.

„Spojení obou firem nám umožní nabízet pod jednou střechou individuálním investorům i institucím kompletní služby jak v oblasti fondových produktů, tak v oblasti asset managementu, tedy správy aktiv,“ uvedl generální ředitel Generali Investments CEE Josef Beneš.

Generali Investments CEE poskytuje služby v oblasti kolektivního investování a investičního managementu od roku 1991 a podle údajů AKAT je největším správcem aktiv v ČR. Firma je součástí skupiny Generali, která je jednou z největších pojišťovacích skupin na světě.