NEO patří k nejvýhodnějším spořicím účtům, nabízí investice do kryptoměn i zlata

Zdroj: Expobank CZ

Běžný účet NEO české banky Expobank CZ nabízí s úrokem 1,6 % ročně bez podmínek aktuálně nejvýhodnější možnost spoření. Finance dokáže zhodnotit i jejich uložením do zlata, investicí do start-upů nebo – jako první bankovní účet v Evropě – do kryptoměn.

Unikátní NEO účet v sobě spojuje možnosti jako žádný jiný účet na českém trhu. Díky úročení ve výši 1,6 % p.a. bez jakéhokoli omezení výše vkladů nebo časového limitu se umístil mezi třemi nejlepšími spořicími účty v žebříčku serveru Finparáda. „Jedná se přitom o běžný účet, který se však neomezuje pouze na tradiční bankovnictví, ale přináší i novinky ze světa moderních finančních technologií. Díky jeho vlastnostem lze NEO využívat i jako spořicí účet, anebo jako nástroj pro investování,“ vysvětluje Kateřina Petko, ředitelka marketingu a komunikace a tisková mluvčí Expobank CZ.

Bezpečné investice do Bitcoinu

Prostřednictvím NEO účtu nabídla Expobank CZ dokonce jako vůbec první tradiční banka v Evropě možnost investovat do Bitcoinu. Nakupovat a prodávat bitcoiny lze jednoduše v online rozhraní účtu, kde jsou k dispozici i veškeré údaje popisující vývoj a aktuální situaci na trhu s kryptoměnou. Bezpečnost transakcí zajišťuje přímo banka spolu s partnerskou společností WBTCB, jejímž prostřednictvím obchodování probíhá. Pohodlný nákup bitcoinů v NEO účtu pozitivně vyhodnotil i známý YouTuber Petr Mára, který se věnuje testování nejrůznějších moderních technologií.

Spoření do zlata se vstupním bonusem

Mezi další investiční produkty NEO účtu patří zlaté či stříbrné mince a medaile od České mincovny, které si lze jeho prostřednictvím pořídit. Ukládat volné finance do drahého kovu ale umožňuje nově i produkt Zlaté spoření. „Uživatelé účtu mohou spořit do zlatých mincí nebo cihliček. Stačí si jen zvolit výši měsíční úspory, délku spoření, konkrétní zlatý produkt a vše potvrdit podpisem přes SMS. Produkty mohou pocházet buď od České mincovny, anebo z jiných světově uznávaných mincoven,“ doplňuje Kateřina Petko. „Klienti, kteří si nyní Zlaté spoření uzavřou alespoň na pět let a budou měsíčně spořit minimálně 1500 korun, získají od nás nyní odměnu ve zlatě v hodnotě 500 korun“, uvádí Petko.

Investice do růstových firem

Díky spolupráci Expobank CZ s crowdfundingovou platformou Fundlift poskytuje NEO účet i možnost investovat do začínajících nebo již zavedených růstových firem. A to z nejrůznějších odvětví, záleží vždy na vkusu a uvážení každého investora. Během investičních kampaní lze do projektů vložit i jen jednotky tisíc korun. Po naplnění cílové částky dojde k emitování cenných papírů, jejichž prostřednictvím společnosti financování poptávají. Investoři tak získávají dluhopisy, investiční certifikáty, anebo přímo podíly ve vybraných společnostech.