Neustálé inovace a praktické vychytávky. S mBank je všechno snazší

Zdroj: mBank S.A., organizační složka

V dnešní digitalizované době stačí mít mobilní telefon s připojením k internetu a s ním můžeme zařídit téměř vše, co nás napadne. Třeba si udělat nákup na týden nebo rezervovat letní dovolenou. S mBank je vše ještě rychlejší – například při placení online nepotřebujeme ani platební kartu, protože se k jejím údajům dostaneme bleskově přes mobilní aplikaci.

„Mladí lidé mají výhodu, že jsou zvyklí pracovat s internetem, takže si mohou vyhledat a zajistit služby, které jim maximálně vyhovují, ať už se jedná o telefonního operátora, poskytovatele energií, či banku. Já jsem klientem mBank a nemohu si ji vynachválit. Nejenže mě to nic nestojí a naopak peníze šetřím, ale hlavně oceňuji, jak snadnou a pohodlnou správu financí mi banka poskytuje, a také, že často přináší na trh bankovní novinky,“ říká Marek (28 let), který je fanouškem technologických vychytávek.

mBank má mobilitu i v názvu, takže není divu, že se klientům neustále snaží zjednodušovat život. „Razíme heslo ‚S mBank je více času na život‘, což zajišťuje zejména naše mobilní aplikace, jejímž prostřednictvím lze zařídit téměř vše, takže ani není nutné chodit do banky. Do aplikace pravidelně přidáváme nové funkce, velmi oblíbené je například odkrytí údajů o platební kartě,“ uvádí Petr Žabža, ředitel pro akvizici a aktivaci klientů mBank.

Tuto funkci si vychvalují především lidé, kteří často nakupují na internetu. „Jako většina mužů chození po obchodních centrech opravdu nevyhledávám – když něco potřebuji, není nic snazšího než si to objednat přes internet. Často to tak dělám přímo z mobilu, třeba když jsem ve vlaku, abych se zabavil a ušetřil i čas. Nenapadlo mě, že jej můžu šetřit ještě víc. Ale s mobilní aplikací mBank jde nákup zaplatit opravdu bleskově, protože si můžu zobrazit údaje o kartě, které e-shop při placení objednávky vyžaduje. Dříve mě vyštrachání peněženky s kartou hrozně zdržovalo, to už teď neznám,“ říká s úsměvem Marek.

Kromě toho, že odkrytí údajů o kartě v aplikaci významně šetří čas, jde také o maximálně bezpečný způsob placení. Na rozdíl od fyzické platební karty je zaručeno, že se přes aplikaci údaje o ní zobrazí jen skutečnému majiteli. Jsou totiž chráněny PINem, a to dokonce dvakrát – poprvé při přihlašování do aplikace a podruhé při samotném odkrytí údajů. Navíc pokud údaje sami jedním kliknutím neskryjete, stane se tak automaticky po uplynutí jedné minuty.

Aplikace mBank má i jiné přednosti. Poskytuje chytře uspořádaný přehled o pohybech na účtu, k nimž je možné nastavit i bezplatné notifikace, nabízí možnost zablokovat určité typy plateb či i dočasně celou kartu, dají se také měnit limity pro platby, a dokonce je možné sjednat si přes aplikaci půjčku.

„Kromě praktické funkce, kterou jsem zmiňoval, jsem hlavně rád, že vůbec nemusím chodit do banky. Vlastně jsem tam nebyl ani jednou, protože jsem si účet přes aplikaci i založil. Kéž by vše v životě bylo tak jednoduché, jako jsou správa financí a obsluha účtu s mBank,“ uzavírá Marek.

Více na www.mbank.cz.