Nová investiční strategie. Platforma eToro začala cílit i na Čechy

Investice, ilustrační foto

Investice, ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

....
Yoni Assia, šéf eToro
3
Fotogalerie

Investiční síť eToro si prošlapává cestu k českým investorům, nyní je dostupná i v českém jazyce. Může počítat s marketingovou podporou Sberbank, která službu nabízí klientům.

Etoro připomíná sociální síť, kde investoři vzájemně komunikují, projednávají strategie nebo dokonce přímo kopírují úspěšnější investory. K dispozici mají přes 1200 investičních nástrojů, od akcií, ETF (burzovně obchodované fondy), měnových kurzů až po různé indexy a kryptoměny.

Kurz bitcoinu sledujte zde >>>

"Vztah se Sberbank v dalších částech světa nám umožnil získat významný počet investorů, k nimž bychom se jinak velmi pravděpodobně složitě dostávali. Chceme tak dále rozšiřovat naši globální komunitu. Vstup do České republiky je toho důkazem," uvedl Yoni Assia, generální ředitel eToro. Služba dosud působí ve 170 zemích světa a zaregistrovalo se u ní devět milionů uživatelů.

"Je ideální pro lidi, kteří nevědí, jak obchodovat a mohou jednoduše kopírovat zkušené obchodníky," uvedl dříve pro The Telegraph Anastasios Frangos ze společnosti ZuluTrade. Ovšem ani kopírování úspěšných investorů nemusí nutně vést ke stabilnímu profitu. "Je těžké najít někoho, kdo opravdu ví, co dělá," dodal Brett Cooper, který provozoval weby s uživatelskými recenzemi tohoto typu platforem.