O2 arena loni Bestsportu vydělala 100 milionů

O2 arena

O2 arena Zdroj: profimedia.cz

Provozní zisk společnosti Bestsport, která vlastní a provozuje pražskou O2 arenu, loni činil 100 milionů korun. Na tržbách firma získala 400 milionů korun. Informuje o tom pondělní vydání týdeníku Euro. Bestsport má stejné akcionáře jako zkrachovalá loterijní společnost Sazka, tedy sportovní svazy. Jeho největším majetkem je právě O2 arena.

„Dobré provozní výsledky potvrzují správnost loňského rozhodnutí věřitelů řešit bankrot firmy reorganizací, a ne konkurzem. O2 arena i v těžkých časech ukázala, že si na sebe vydělá,“ cituje týdeník předsedu představenstva Bestsportu Richarda Benýška.

Halu loni navštívilo 485.000 lidí na 83 akcích, v roce 2010 do O2 areny přišlo na 97 akcí 600.000 návštěvníků, napsalo Euro. Ve firmě má nyní pracovat kolem 60 lidí, loni měla 100 zaměstnanců.

Soud nedávno zamítl plán na reorganizaci Bestsportu, který předložila společnost PPF Healthcare. Firma má nyní šanci návrh upravit. Věřitelé, z nichž největšími jsou skupiny PPF a KKCG miliardářů Petra Kellnera a Karla Komárka, plán předložili před necelým měsícem. Plán PPF Healthcare počítá s tím, že vysočanskou halu ovládnou věřitelé Bestsportu.

Společnost Ernst&Young ocenila hodnotu O2 arenu nejvýše na 1,57 miliardy korun. Celý Bestsport ocenila auditorská firma na 1,745 miliardy korun.