Online banka Zuno ohlásila 200 tisíc klientů

ZUNO, online banka otevře příští týden

ZUNO, online banka otevře příští týden Zdroj: profit

Online banka Zuno Online banka Zuno patřící do skupiny Raiffeisen Bank International získala za tři roky působení na českém a slovenském trhu celkově 200 tisíc klientů. Průměrný věk klienta je 37 let, na účtu má průměrně zhruba 10 tisíc a 100 tisíc naspořeno. Pro letošek má banka rekordní plány.

Obvyklý klient banky si většinou půjčuje částku okolo 133 tisíc korun a povolený limit přečerpání na kreditní kartě si stanovuje na 58 tisíc.

„Myslím, že 200 tisíc klientů na českém a slovenském trhu je významným úspěchem pro online banku, která funguje bez fyzických poboček. Naše cíle, zejména v Česku, jsou však ještě vyšší,“ řekl Oyvind Oanes, generální ředitel Zuno pro Česko a Slovensko.

Plány jsou vyšší

„Jasně jsme definovali strategii na následující tři roky a věřím, že jejím naplněním se rok 2014 stane vůbec tím nejúspěšnějším v dosavadní historii banky,“ dodal Peter Lakata, ředitel Zuno ČR.

Jak dále zdůraznil, banka sází na transparentní nabídku a atraktivních produkty bez „nesmyslných poplatků a skrytých podmínek.“

Už od začátku byla banka velmi aktivní na sociálních sítích včetně online blogu. Doteď získala 10 tisíc fanoušků v Česku a 17 tisíc na Slovensku.

Malé banky čeká rozhodující rok