Partners IS nabídne portfolio management

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Dominik Bachurek, E15

Partners investiční společnost může nově poskytovat služby portfolio managementu, tedy obhospodařovat majetek individuálních zákazníků na finančních trzích na základě volné úvahy. Povolila jí to Česká národní banka v licenčním řízení, firma se tak zařadila mezi dalších osm investičních skupin, které v Česku tuto prestižní službu mohou poskytovat.

„Mezi zmíněnou osmičku patří především společnosti z bankovních skupin, my jsme jako jedni z mála nezávislí,“ tvrdí ředitelka investiční společnosti Lucie Simpartlová. Nezávislost IS na nadřízených bankovních strukturách je podle ní nejvíc patrná v rozsahu investičních instrumentů, na které prý může dosáhnout. „Nejsme omezeni žádnými interními restrikcemi přicházejícími z vedení bank, nemusíme preferovat předem určené investiční nástroje, nejsme tlačeni k nabízení jiných vlastních produktů,“ dodala pro E15.cz.

Partners investiční společnost má aktuálně ve správě prostředky asi od 2200 klientů a celkový objem aktiv ve správě překračuje miliardu korun. Firma dosud nabízela klientům investice prostřednictvím fondů Partners Universe, objem majetku pod správou v těchto fondech přesáhl v březnu 2014 částku 1 miliardy korun. V meziročním srovnání došlo k navýšení majetku ve správě o téměř 50 procent.

Partners IS předpokládá, že díky nové službě rozšíří počet klientů o několik desítek, služba portfolio managementu není vhodná pro klasické retailové investory, ale pro bonitní individuální klienty a korporace. Licenci firma získala podle nového Zákona o investičních společnostech a investičních fondech.

Universe se strategií Pavla Kohouta

„Fondy Universe budou stále, vedle privátní správy, jedním z hlavních pilířů investiční společnosti. Díky úsporám z rozsahu budou obě služby efektivnější a budou se doplňovat. V dohledné budoucnosti také plánujeme vznik nového fondu založeného na unikátní strategii navržené Pavlem Kohoutem,“ uvedla Simpartlová.

Firma se zaměří jak na korporátní klienty, tak na individuálně připravovaná a řízená portfolia pro finančně nadprůměrné investice soukromých osob.

„Strategie fondů Universe je nastavena prorůstově a cílí na akciové trhy rozvinutých zemí a vyhýbá se aktuálně rizikovým regionům, jako jsou Rusko či Ukrajina,“ tvrdí Martin Mašát, vedoucí investičního týmu Partners IS.

Vedoucím investičního týmu Partners IS je Martin Mašát a jako hlavní stratég ve společnosti působí Pavel Kohout.