Placení bez peněženky? Dnes stačí klíčenka nebo telefon

PayPass

PayPass Zdroj: GE Money Bank

Možná už jste objevili kouzlo placení bezkontaktními kartami. Místo vkládání karty do terminálu a čekání na zadání PIN kódu ji u menších částek stačí přiložit a po pípnutí si jen nákup sbalit. Inovace v platebních metodách tím ale nekončí. GE Money Bank už nabízí i platební nálepky PayPass, které si můžete dát třeba na klíčenku. A nedávno spustila další novinku – platební kartu v mobilu. Jak to všechno funguje, nám vysvětlil Ondřej Hájek, projektový manažer GE Money Bank.

Lidé už si na bezkontaktní platby pomalu zvykají. Nedávno jste představili i platební nálepky. V čem vidíte jejich největší výhody?

Placení pomocí nálepek je velmi pohodlné. Jsou malé a dají se přilepit prakticky na cokoliv, třeba na mobilní telefon nebo na svazek klíčů, ty u sebe máme skoro nepřetržitě. Už není potřeba nosit peněženky nebo hledat drobné po kapsách. Placení nálepkami PayPass je navíc rychlejší než nakupování s klasickou kartou. Platba proběhne během pár vteřin, u menších částek do 500 Kč se ani nezadává PIN kód.

Platební nálepky jsou v Česku novinka. Dá se jimi běžně platit?

V současnosti přijímá nálepky PayPass už 15 000 obchodníků a další rychle přibývají. Platit se jimi dá v kavárnách, v supermarketech, lékárnách, můžete s nimi uhradit ale i parkování nebo lístek do kina. Placení je zároveň velmi bezpečné. Nálepky jsou zabezpečené stejně jako běžné karty a zákazníci je navíc vůbec nemusejí pouštět z ruky.

Kam se ještě můžou bezkontaktní platby posunout?

Poslední novinkou je bezkontaktní platební karta přímo v mobilním telefonu, možná ji znáte pod zkratkou NFC. Mobil v dnešní době používáme téměř neustále, není proto nic jednoduššího, než ho používat i při placení v obchodech a na internetu. Hlavní výhodou placení chytrým telefonem je, že ho máte vždy u sebe. Navíc si přímo v něm kdykoliv třeba zkontrolujete svoje výdaje. Službu jsme spustili před několika dny a jako první jsme nabídli platební kartu v mobilu všem zákazníkům. Věříme, že mobilní platby prostřednictvím NFC technologie se stanou součástí každodenního života. Karta v mobilu navíc otevírá zcela nové možnosti. Do budoucna Vám může hlídat, za co utrácíte nebo třeba archivovat Vaše účtenky.

Bezkontaktní nálepku i platební kartu v mobilu mohou zájemci získat od 29. ledna na jakékoliv GE Money Bank. U nálepky banka nabízí výběr ze tří atraktivních designů. Ten, kdo chce platit mobilem, potřebuje certifikovaný telefon s NFC technologií. Používání nejmodernějších platebních metod je pro klienty zcela zdarma.

Na otázky odpovídal Ondřej Hájek, projektový manažer GE Money BankNa otázky odpovídal Ondřej Hájek, projektový manažer GE Money Bank|GE Money BankNa otázky odpovídal Ondřej Hájek, projektový manažer GE Money Bank

. Můžete tam sledovat aktuální trendy a jako ochutnávku se přímo tady podívejte na video, jak se rodí nové nápady.