Placení kartou České spořitelny pomáhá zrakově postiženým

Placení kartou České spořitelny pomáhá zrakově postiženým

Placení kartou České spořitelny pomáhá zrakově postiženým

Čím více budou klienti České spořitelny za své nákupy platit kartou, tím více banka přispěje na čtecí pomůcky a další potřebné vybavení pro zrakově postižené.

Domov pro zdravotně postižené Palata se aktuálně stará o 133 pacientů, převážně seniorů s vážnou poruchou zraku nebo s kombinovaným postižením (často ve spojení s Alzheimerovou chorobou). Našli zde nejen potřebnou odbornou péči, ale i nový domov, a to i díky přístupu ošetřovatelů. Ti se snaží udělat vše pro to, aby klienti Palaty svůj život žili naplno - navzdory stáří, navzdory poruchám zraku.

Jako hold pečovatelům probíhá v rámci kampaně také výstava Zahalení hrdinové - prostřednictvím fotografií představuje pracovníky Palaty tak, jak je vidí a vnímají jejich klienti. Výstava je přístupná veřejnosti v Praze na Budějovickém náměstí a v síti kin Cinema City. Vžít se na chvíli do kůže zrakově postižených pak můžete také ve stanici metra Můstek, kde je nainstalovaný speciální citilight simulující jednu z vad zraku. Elektronickou podobu výstavy a další informace ke kampani najdete na stránkách www.ivasekartapomuze.cz.