Plán Equa bank na trhu nových hypoték: Do tří let získávat pět procent ročně

Equa bank

Equa bank

Equa bank se pouští do nabídky refinancování hypoték. V horizontu tří let chce získávat na českém trhu ročně pět procent z nově poskytovaných hypoték. Cílovou skupinou pro banku jsou především klienti starší třiceti let, kteří už mají hypotéku u některé ze současných velkých bank. Na obdobnou skupinu klientů cílí také další dvě menší banky Zuno Bank a Air Bank.

„Tito klienti jsou velmi často nespokojení s tím, jak k nim jejich stávající poskytovatel hypotéky přistupuje. Zpravidla jsou banky ochotné snížit sazby až v okamžiku, kdy začne klient tvrdě vyjednávat nebo z banky odcházet, uvedl Ondřej Hák, ředitel oddělení hypoték Equa bank.

Nabídka Equa bank má být zajímavá hlavně pro ty, kterým končí v nejbližších měsících fixace úroků u stávající hypotéky. „Podle našich odhadů končí úroková fixace v Česku každý rok přibližně 180 tisícům klientů. Nejčastěji lidé fixují úroky na pět let a na druhém místě je pak tříletá fixace. Právě to jsou klienti, na které se zaměříme,“ doplnil Hák. Banka klientům slibuje, přibližně o půl procenta nižší úrokovou sazbu, než jakou dostanou od své stávající banky.

Equa bank vznikla z Banco Popolare po jejím převzetí britským fondem AnaCap, v Česku má aktuálně 13 poboček (čtyři v Praze, tři v Brně, dvě v Ostravě a po jedné v Mladé Boleslavi, Plzni, Liberci a v Hradci Králové).