PPF koupila menšinový podíl v rakouské IT společnosti S&T

PPF Group

PPF Group Zdroj: Profimedia.cz

Skupina PPF koupila 4,13 procenta akcií v rakouské technologické společnosti S&T. Stala se tak jejím druhým největším akcionářem. Uvedly to Hospodářské noviny. Podle informací má podíl PPF hodnotu téměř 960 milionů korun. Nadnárodní skupina S&T poskytuje služby v informačních technologiích.

PPF drží menšinový podíl prostřednictvím společnosti Naneva, potvrdila ředitelka vztahů s investory v S&T Nicole Nagy. Skupina PPF podle HN využila k nákupu podílu poklesu cen akcií S&T, způsobeného tlakem investigativní skupiny zaměřené na finance Viceroy Research. Ta minulý týden obvinila S&T, že řádně neinformovala investory o menšinových podílech v řadě firem. Zveřejnění způsobilo prudký pokles hodnoty akcií S&T.

Společnost S&T poskytuje služby v informačních technologiích a nabízí řešení takzvaného internetu věcí (IoT). Na svých stránkách uvádí, že má přes 6000 zaměstnanců a pobočky ve 33 zemích po celém světě, včetně Česka. Největším akcionářem firmy je tchajwanský výrobce elektroniky Foxconn, která v rakouské firmě kontroluje 26,6 procenta akcií.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Skupina vlastní aktiva 40,3 miliardy eur (přes bilion korun) a zaměstnává celosvětově 82 tisíc lidí.

Investice roku 2021: Komodity, akcie, kryptoměny i dluhopisy

Video placeholde
• Videohub