PPF zvýšila zisk téměř o pětinu. Pomohla expanze Home Creditu

Petr Kellner

Petr Kellner Zdroj: profimedia

Skupině PPF v prvním pololetí stoupl čistý zisk o 18 procent na 7,5 miliardy korun (283 milionů eur). Celková aktiva PPF vzrostla meziročně o 29 procent na 890 miliard korun (34,8 miliardy eur). Skupina současně uvedla, že počet jejích zaměstnanců poprvé překročil 150 tisíc.

„V prvním pololetí se především významně navýšila bilanční suma Skupiny. Nejvíce k tomu přispěla pokračující expanze Home Creditu a růst bilanční sumy PPF banky. V ostatních oborech, kde je skupina aktivní, byl vývoj dle našeho očekávání stabilní. Počet zaměstnanců společností skupiny PPF navíc v letošním prvním pololetí překročil hranici 150 tisíc lidí,“ komentovala aktuální výsledky finanční ředitelka Kateřina Jirásková.

Vlastní kapitál připadající na akcionáře činil ke konci června 6,548 miliardy eur. Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství až po biotechnologie.

Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V ČR vedle akvizice v telekomunikacích působí PPF v bankovnictví a finančních službách, v realitách či biotechnologiích.