Raiffeisen-Leasing loni v Česku profinancoval 3,37 miliardy korun

Raiffeisen

Raiffeisen Zdroj: ctk

Leasingové společnosti pod logem Raiffeisen se loni v Česku dařilo. Firma profinancovala movitosti a nemovitosti v celkovém objemu pořizovacích cen 3,378 miliard korun, což je meziročně téměř 40procentní navýšení. Leasing nemovitostí, kde je Raiffeisen na českém trhu nejsilnější, je však už vedení firmy malý. "Velké úsilí budeme v tomto roce i v následujících letech věnovat úspěchu našich nových produktů v leasingu automobilů," predikuje generální ředitel Tomáš Gürtler.

Zisk po zdanění firmě vzrostl o 234 procent na 327,5 milionu korun, celkový objem portfolia v roce 2012 sloučených společností Raiffeisen-Leasing a Raiffeisen-Leasing Real Estate činí 14,18 miliardy korun. Navýšení objemu jde podle vedení ruku v ruce se spoluprací s českou Raiffeisenbank, kdy objem transakcí zprostředkovaných bankou meziročně vzrostl o 371 procent.

Na konci loňského roku akcionáři významně navýšili kapitál Raiffeisen-Leasing. Výplatou dividend a prodejem podílu v Raiffeisen-Leasing Real Estate se má kapitál společnosti Raiffeisen-Leasing v roce 2014 dále navýšit.

„V letošním roce nadále podporujeme to, v čem jsme nejsilnější, tedy financování strojů, zařízení, technologií a samozřejmě nemovitostí. Leasingu automobilů se v minulosti Raiffeisen - Leasing systematicky nevěnoval, rozhodli jsme se však využít vhodné situace na trhu k získání výrazného tržního podílu,“ uvedl Tomáš Gürtler, generální ředitel společnosti.

Evropský leasing loni vrzostl o 19 na 221 miliard eur