Raiffeisenbank dokončila převzetí retailu české Citibank

Pobočka Raiffeisen Bank

Pobočka Raiffeisen Bank Zdroj: Tomas Novak/Euro

Raiffeisenbank dokončila formální převzetí retailového bankovnictví české Citibank. Banka o tom dnes informovala s tím, že pro klienty se v tento okamžik nic nemění a ti nadále budou moci využívat produkty a služby, na které byli zvyklí. Samotný převod klientských produktů se uskuteční v následujících měsících.

„V tento okamžik nemusí klienti podnikat žádné další kroky. Převedení všech kreditních karet, účtů, investičních produktů či úvěrů do systémů Raiffeisenbank budeme realizovat v průběhu celého letošního roku,“ uvedl člen představenstva Raiffeisenbank Vladimír Kreidl. O detailech převodu budou klienti bankou písemně v časovém předstihu informováni.

Kreditní karty bude banka převádět v několika vlnách od května do října 2016. Nynější kreditní kartu tedy mohou klienti bez jakéhokoli omezení dále používat. Novou kartu s instrukcemi, jak a kdy ji aktivovat, dostanou poštou. Tato nová karta bude nastavena stejně jako ta současná. Shodný tak zůstane PIN, limit, poplatek, úroková sazba i bezúročné období.

Ohledně převodu běžných a investičních účtů do Raiffeisenbank bude v období od začátku května do konce září 2016 kontaktovat klienty jejich osobní bankéř, který je doposud obsluhoval. Ten jim bude i nadále pomáhat řešit všechny finanční potřeby.

Raiffeisenbank převzala část Citibank poskytující v Česku služby fyzickým osobám, a to včetně 400 jejích zaměstnanců. Cenu ani další detaily dohody banky nesdělily. Citibank se bude v ČR soustředit na bankovní služby pro české firemní, institucionální a komerční klienty a také rozšiřovat spolupráci s nadnárodními klienty a globálními investory.

Mezi pěti největšími bankami

Raiffeisenbank působí na českém trhu 22 let. Postupně se rozvinula v pátou největší tuzemskou banku s aktivy převyšujícími 245 miliard korun. Raiffeisenbank se primárně zaměřuje na movitější a náročnější klientelu, která má zájem o vysokou kvalitu služeb, aktivní správu svých financí a profesionální poradenství. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).

Citibank působí v tuzemsku jako pobočka Citibank Europe, která je registrovaná v Irsku a vlastní bankovní licenci pro celou Evropskou unii. Citi, globální společnost poskytující finanční služby, spravuje přibližně 200 milionů klientských účtů a podniká ve více než 160 zemích.