Royal Bank of Scotland ruší divizi, přesouvá ji do Asie

RBS

RBS Zdroj: CTK/NurPhoto/Jonathan Nicholson

RBS
RBS
3
Fotogalerie

Britská bankovní společnost Royal Bank of Scotland zruší v divizi firemních úvěrů 443 pracovních míst a řadu z nich přesune do Indie. Banka se sídlem v Edinburghu to označila za součást své restrukturalizace, která má vést k zeštíhlení podniku.

"Uvědomujeme si, že to bude pro zaměstnance tvrdá zpráva, a uděláme všechno pro to, abychom podpořili ty, které to zasáhne. Všechny úkoly, které vyžadují kontakt se zákazníky, zůstanou v Británii," oznámila RBS.

Banka, kterou ze 70 procent stále vlastní stát, je nyní uprostřed dlouholeté a rozsáhlé restrukturalizace. Ta zahrnuje prodej aktiv a snižování počtu pracovních míst. Kromě toho se ústav potýká s řadou soudních sporů. Kvůli tomu všemu byla RBS loni už devátý rok v hluboké ztrátě. Banka hodlá v příštích čtyřech letech snížit náklady o dvě miliardy liber.

RBS byla v minulosti po krátkou dobu největší bankou světa podle objemu aktiv. S příchodem globální finanční krize ale banku v roce 2008 musel zachraňovat stát, což stálo daňové poplatníky zhruba 45 miliard liber (1,3 bilionu korun).