Skupina Swiss Life dokončila nákup Fincentra

Swiss Life

Swiss Life Zdroj: profimedia.cz

Švýcarská skupina Swiss Life dokončila nákup finanční poradenské společnosti Fincentrum. Získala potřebná regulatorní schválení v Česku a na Slovensku. Spojením s Fincentrem se skupina Swiss Life stává lídrem v finančního poradenství v Česku a na Slovensku s obratem téměř dvě miliardy korun.

Obě společnosti si ponechají své zavedené značky, obchodní strukturu a portfolio služeb. „Akvizice Fincentra je plně v souladu s naší ambicí být lídrem nezávislého finančního poradenství v regionu střední a východní Evropy,“ uvedl předseda dozorčí rady společností Fincentrum a Swiss Life Select CZ Nils Frowein.

„Touto transakcí se jednoznačně stáváme finančně poradenskou společností číslo jedna v Česku,“ doplnil Filip Duchoň, který bude v následujících dnech jmenován generálním ředitelem Fincentra. Šéf konkurenční společnosti Partners Petr Borkovec ale uvedl, že po součtu obratů obou firem bude v Česku skupina dvojkou na trhu těsně za jeho firmou.

Skupina Fincentrum byla založena v roce 2000, v současnosti má v Česku a na Slovensku více než 2500 poradců a její obrat přesahuje 1,6 miliardy korun. Zakladatel, spolumajitel a bývalý ředitel Fincentra Petr Stuchlík byl jedničkou kandidátky hnutí ANO do komunálních voleb v Praze. Ve firmě skončil v září, koncem července prodal svůj podíl ve společnosti Fair Credit, která poskytuje krátkodobé půjčky.

Swiss Life je přední evropskou finanční skupinou působící ve správě privátních i korporátních financí, řízení rizik a zajištění penze. Klíčovými trhy skupiny jsou Švýcarsko, Francie a Německo. Swiss Life Holding Ltd se sídlem v Curychu byl založen v roce 1857 jako Schweizerische Rentenanstalt. Akcie firmy jsou kótovány na burze SIX Swiss Exchange. Skupina má přibližně 8000 zaměstnanců a zhruba 5000 certifikovaných finančních poradců.