Triglav pojišťovně loni výrazně klesla ztráta na 14 milionů korun

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Triglav

Triglav pojišťovna loni hospodařila podle auditovaných čísel se ztrátou 13,8 milionu korun po předloňském prodělku 93 milionů. Pojišťovna patří na českém trhu mezi menší subjekty. V prvním čtvrtletí 2015 byla pojišťovna v zisku.

„Jde jednoznačně o velmi pozitivní výsledek, který ukazuje, že první zásadní změny v procesech a řízení pojišťovny, které jsme zavedli, přinášejí velmi rychlé zlepšování její kondice,“ uvedl člen představenstva Triglav pojišťovny Martin Frko. Předepsané pojistné Triglavu meziročně kleslo ze 734 na 644 milionů korun. Důvodem je podle Frka mimo jiné soustředění firmy na kvalitu kmene pojistných smluv. „Současně se nám podařilo zvrátit trend narůstajících provozních nákladů,“ dodal.

Výsledky prvního čtvrtletí indikují zisk jeden milion korun. Podle Frka je reálnou ambicí za rok 2015 dosáhnout kladného hospodářského výsledku.

Triglav pojišťovna vznikla v roce 2000 z původní Všeobecné pojišťovny, kdy v ní její akcionář, mateřská společnost Zavarovalnica Triglav ze Slovinska, získala stoprocentní podíl. Působení pojišťovny v Česku se dostalo do nové fáze v říjnu 2014, když byl uzavřen její prodej skupině VIGO Investments.

Pavel Řehák: I malá pojišťovna může být zisková