Tržby Sazky tento týden vzrostly o více než 20 procent

Sazka

Sazka

Tržby loterijní společnosti Sazka, na jejíž majetek byl prohlášen konkurz, tento týden ve srovnání s předchozím vzrostly o více než pětinu. Největší podíl na zvýšení tržeb Sazky má obnovené dobíjení předplacených karet na mobilní telefony, sdělila dnes mluvčí Sazky Lenka Tichá. Hodnotu týdenních tržeb Sazky nezveřejnila.

„Za deset dní provozu této služby (dobíjení mobilních telefonů) lidé dobili kredit téměř za 20 miliónů korun. A to i přes fakt, že stále lze dobíjet prostřednictvím terminálů pouze karty jediného operátora, kterým je Telefónica Czech Republic,“ uvedla Tichá.

V oblasti loterijních aktivit tržby Sazky tento týden opět vzrostly u Sportky. Nárůst tržeb podle Tiché ale zaznamenala také hra Euromilióny, kde sázející láká ke zkoušce štěstí především Jackpot. „Ten v tuto chvíli přesahuje 138 milionů korun,“ dodala Tichá.

Tým insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky opět rozjíždí činnost Sazky a nyní očekává nárůst tržeb firmy, které v době vyhlášení konkurzu na přelomu května a června klesly na historické minimum. Proto například na září chystá spuštění nové verze rychlé hry Nové Keno. Počátkem října by měla Sazka začít prodávat stírací losy s názvem Pat a Mat.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské haly O2 arena. Věřitelský výbor poté schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 milionů korun, které mají sloužit k zachování běžného chodu firmy. Půjčku se splatností dva roky poskytla společnost Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera.