Ženy si při investování zachovávají chladnou hlavu, muži více riskují, říká Hlavsová z Fondee

„Muži se snaží vytipovat vhodnější moment k nákupu či prodeji podle toho, jestli je trh nahoře, nebo dole, a tady je určitá šance, že se zkrátka netrefí,“ uvádí startupu Fondee Eva Hlavsová. Zakládala jej spolu s manželem Janem na snímku.

„Muži se snaží vytipovat vhodnější moment k nákupu či prodeji podle toho, jestli je trh nahoře, nebo dole, a tady je určitá šance, že se zkrátka netrefí,“ uvádí startupu Fondee Eva Hlavsová. Zakládala jej spolu s manželem Janem na snímku. Zdroj: E15 Michael Tomeš

Manželé Eva a Jan Hlavsovi, zakladatelé startupu Fondee
2
Fotogalerie

Do investování se pouští daleko více mužů než žen a navíc jsou ve svých rozhodnutích impulzivnější a více riskují. „Muži se snaží vytipovat vhodnější moment k nákupu či prodeji podle toho, jestli je trh nahoře, nebo dole, a tady je určitá šance, že se zkrátka netrefí,“ uvádí spoluzakladatelka startupu Fondee Eva Hlavsová. Zároveň dodává, že Češi často investují do nemovitostí nebo si peníze ukládají na spořicí účet, ale chybí jim investiční základ v podobě akcií a dluhopisů.

Vnímáte ve Fondee nějakou změnu v tom, kolik investuje žen? 

Podle našich průzkumů vychází, že investuje 27 procent žen, my jich momentálně mezi investory máme 26 procent. Takže si troufám říct, že máme víceméně reprezentativní vzorek. Pozitivní je, že zmíněné procento narůstalo v čase. Když jsme svou službu oficiálně spustili pro veřejnost v roce 2020, tak se u nás během prvního roku registrovalo dvacet procent žen. Za poslední půlrok se toto číslo dokonce vyšplhalo na 28 procent, takže máme radost, že to číslo roste a že se nám daří k investování přilákat stále více žen.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!