Zisk banky UniCredit prudce vzrostl díky prodeji fondu Pioneer

UniCredit Bank

UniCredit Bank Zdroj: UniCredit Bank

UniCredit
Pobočka UniCredit Bank v pražských Holešovicích
3
Fotogalerie

Největší italská banka UniCredit prudce zvýšila čtvrtletní zisk díky prodeji svého investičního fondu Pioneer. UniCredit, která působí rovněž v České republice, ve třetím čtvrtletí vydělala 2,82 miliardy eur (zhruba 72 miliard korun) ve srovnání se ziskem 447 milionů eur před rokem. 

Příjem z prodeje fondu Pioneer činil 2,1 miliardy eur. K nárůstu čtvrtletního zisku přispěl rovněž výrazný pokles úvěrových ztrát.

UniCredit představila své předběžné výsledky s dvoutýdenním předstihem, protože již v pondělí omylem zveřejnila některé finanční údaje týkající se třetího čtvrtletí na svých internetových stránkách a zaslala je v e-mailech investorům a analytikům.

Původně chtěla banka předběžné výsledky představit 9. listopadu. Nyní v tento termín hodlá zveřejnit konečnou výsledkovou zprávu.

UniCredit se výrazně angažuje v zemích střední a východní Evropy, včetně České republiky. Na českém trhu začala působit v listopadu 2007, její tuzemská pobočka vznikla spojením finančního ústavu HVB Bank a Živnostenské banky.