Zisk Société Générale ve čtvrtletí stoupl o 19,5 procenta

Societe Generale (ilustrační foto)

Societe Generale (ilustrační foto) Zdroj: CC BY-SA 2.0: Mohamed Yahya via Flickr

Čistý zisk francouzské banky Société Générale ve čtvrtém čtvrtletí stoupl o 19,5 procenta na 656 milionů eur (17,7 miliardy korun). Hospodaření podpořil prodej podílu ve firmě Amundi a oživení poptávky po půjčkách. Výsledky však zaostaly za očekáváním kvůli vytvoření dodatečných rezerv ve výši 400 milionů eur na pokrytí nákladů na soudní spory.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali zisk až 663 milionů eur. Příjmy se snížily o 1,2 procenta na 6,05 miliardy eur, analytici čekali pokles o pět procent.

Société Générale dodala, že divize drobných bankovních služeb ve Francii měla silné čtvrtletí díky růstu poptávky po půjčkách a růstu vkladů. Zahraniční divize drobných bankovních služeb však stagnovala, hlavně kvůli ztrátám v Rusku, a obchody s cennými papíry klesly, napsala agentura Reuters.

Komerční banka oznámila, že její konsolidovaný čistý zisk ve čtvrtém čtvrtletí klesl o 13 procent na 2,94 miliardy korun. Do skupiny KB patří kromě samotné Komerční banky také stavební spořitelna Modrá pyramida, poskytovatel spotřebitelského financování ESSOX a penzijní spořitelna KB Penzijní společnost. Société Générale vlastní v Komerční bance podíl 60,4 procenta.