Zuno banku povede Nor Oanes

Oyvind Oanes, CEO Zuno banky

Oyvind Oanes, CEO Zuno banky Zdroj: RBI

Raiffeisen Bank International (RBI) dnes jmenovala Oyvinda Oanese novým generálním ředitelem banky Zuno pro Českou republiku a Slovensko. Rozhodnutí vedení RBI vstoupí v platnost od 1. listopadu 2013.

Zuno je online banka RBI působící na českém trhu od roku 2011. Oanes uvedl, že přichází do čela ústavu, který má ambici posilovat svoji pozici na obou trzích: „Moje nová vedoucí úloha potvrzuje odhodlání našich akcionářů, jejich důvěru v online bankovnictví, v mou osobu a celý tým, že dokážeme maximalizovat jeho potenciál. Jsem přesvědčen, že banka dosud nevyužila všechny svoje kapacity. I v roce 2014 budeme nadále přinášet změny do bankovnictví a zaměřovat se na nárůst zákazníků v ještě větším tempu.“

„Raiffeisen Bank International se zavazuje nadále podporovat růst Zuno v České republice a na Slovensku. Věříme, že pod vedením Oyvinda Oanese se posune na další úroveň. Očekáváme také, že znalosti z online bankovnictví, které jsme dosud získali, využijeme v rámci celé skupiny, právě když se více zaměříme na digitální kanály,“ řekl člen představenstva RBI Aris Bogdaneris.

Oyvind Oanes, původem z Norska, má 41 let a v Zuno působí od ledna 2012 jako marketingový ředitel. Doposud vedl týmy marketingu, prodeje a vývoje produktů. Dříve zastával vedoucí marketingové pozice na různých trzích v GE Money v Norsku, Švýcarsku a Rusku, také například v rakouské BAWAG PSK.

Online banka Zuno zahájila svou činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku Česká republika. Patří mezi vůbec první online banky působící v regionu střední a východní Evropy. Během několika málo let se ze start-up společnosti stala online banka s téměř 200 tisíci klienty.

Zuno, Equa a Air bank: Jaké jsou průběžné výsledky?