Ani Popular, ani Felicia. Škoda Auto odkryla jméno nástupce Rapidu

Škoda Scala

Škoda Scala Zdroj: auto.cz

Škoda Scala
Škoda Vision RS
Škoda Vision RS
Škoda Vision RS
Škoda Vision RS
23
Fotogalerie

Nový nástupce kompaktní třídy Škoda Auto už neponese jméno Rapid. Spekulovalo se o návratu jména Felicia, Popular nebo Favorit. Mladoboleslavská automobilka nakonec vybrala zcela nový název.

Čekání na jméno nástupce Škody Rapid je u konce. Automobilka v tiskové zprávě oficiálně oznámila, že nový pětidveřový hatchback nižší střední třídy ponese jméno Scala. Automobil se světu představí ještě v letošním roce.

Slovo pochází z latinského výrazu pro schody nebo žebřík, což má zdůrazňovat velký krok vpřed pro mladoboleslavskou automobilku v segmentu kompaktních vozů. Vůbec poprvé totiž Škoda vstupuje do jádra kompaktní třídy, a to údajně s tou nejmodernější technikou.

„Jedná se o zcela nově vyvinutý vůz, který v této třídě stanoví nové standardy v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Jsme přesvědčeni o tom, že Scala má nejlepší šance k tomu, aby pro značku Škoda nově definovala segment nižší střední třídy,“ říká Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Výběrem jména automobilka veřejnost překvapila, a to přestože dané označení má od letošního roku registrované. Když vyšlo najevo, že nástupce Rapidu ponese nové jméno, zprvu se spekulovalo o možném označení Spaceback. Novinka totiž už nebude nabídnuta jako liftback, ale výhradně jako hatchback. Využití přídomku předchůdce ale bylo zamítnuto, a tak se spíše očekávalo oživení názvu nějakého historického modelu – mluvilo se o Popularu, Felicii, Spartaku nebo dokonce Favoritu.


Celý článek si můžete přečíst na webu auto.cz >>>