Auto „all inclusive“ aneb 5 výhod operativního leasingu

Auto „all inclusive“ aneb 5 výhod operativního leasingu

Auto „all inclusive“ aneb 5 výhod operativního leasingu

Chytrý způsob financování aut do firem představuje operativní leasing. Získáte s ním bezstarostnou mobilitu a můžete si být jisti, že vás nečekají žádné nečekané výdaje – o ty se postará leasingová společnost, které platíte pravidelnou měsíční částku za pronájem „all inclusive“. Ta zahrnuje nabídku kompletních služeb k zajištění správného a bezproblémového provozu auta. Jediná práce, které se nevyhnete je tankování paliva.

Operativní leasing se používá především v zahraničí, v České republice je ještě stále jeho užívání opředeno mlhavými informacemi. Podívejme se tedy na klíčové výhody, které tento způsob financování přináší:

5 výhod operativního leasingu

1. Operativní leasing vás vyjde levněji než další způsoby financování (úvěr, finanční leasing, hotovost).
2. Nevážete kapitál - ten můžete využít pro podnikání.
3. Optimalizujete cash-flow ve firmě.
4. Nestaráte se o další nutné věci, které je třeba zařídit (pojištění, daně, servis, asistence, nové gumy, palivové karty atd.).
5. Po uplynutí smlouvy o operativním leasingu neřešíte prodej „starého“ auta, vyberete si nové.

Zkusme se podívat na konkrétní příklad auta a různých typů financování. Vybrali jsme vůz ŠKODA Superb Combi, Elegance, 2.0 TDI/125 kW 4×4 AP.

Srovnání operativního leasingu společnosti LeaseplanGo říká, že zatímco v hotovosti byste za toto auto měsíčně zaplatili 19 862 Kč, na úvěr 15 850 Kč a finančním leasingem zhruba 17 052 Kč, operativní leasing vám z rozpočtu ubere nižší částku - jen 14 988 Kč.

Na další auta a jejich finanční srovnání se můžete podívat na Srovnávač financování.