OBRAZEM: Ferrari z padesátých let se v maranellské výroční aukci prodalo za 88 milionů

Ferrari 750 Monza

Ferrari 750 Monza Zdroj: Autorevue.cz

Ferrari 750 Monza
Ferrari 750 Monza
Ferrari 750 Monza
Ferrari 750 Monza
Ferrari 750 Monza
21
Fotogalerie

Ferrari 750 Monza bylo na aukci RM Sothebys v Maranellu vydraženo za v přepočtu 88 milionů korun. Aukce byla součástí oslav sedmdesátého výročí automobilky. Historie tohoto kusu je jako obvykle hodně zajímavá.

Jak nové si jej v roce 1955 koupil milánský hrabě Bruno Sterzi. Už příští rok ale vůz přestal parkovat na panství - koupil jej Ottavio Guarducci a začal s vozem závodit. Ještě v padesátých letech byla totiž Ferrari stavěna především na závody. Krom italských závodů se auto dostalo i na Velkou cenu Venezuely, kde dojelo jako páté.

Před Velkou cenou Kuby v roce 1966 bylo auto osazeno aerodynamickým vylepšením. Ještě předtím bylo však dostalo neoriginální motor, dokonce si prožilo i těžkou havárii. Do Itálie se v ošlehaném stavu vrátilo v roce 1983. Plné restaurace a původního motoru se naštěstí dočkalo v roce 2000, kdy jej koupil Emilio Conelli. Do letošního rekordního prodeje se vůz stačil zúčastnit několika prestižních veteránských rally.

Článek vyšel na Autorevue.cz >>>

 Více na: https://www.autorevue.cz/uzasne-ferrari-z-padesatych-let-se-v-maranellske-vyrocni-aukci-prodalo-za-88-milionuVíce na: https://www.autorevue.cz/uzasne-ferrari-z-padesatych-let-se-v-maranellske-vyrocni-aukci-prodalo-za-88-milionu