Volkswagen jedná o koupi podílu v ruské automobilce GAZ

GAZ 3409 Bobr

GAZ 3409 Bobr Zdroj: repro Auto.cz

GAZ 3409 Bobr
GAZ 3409 Bobr
Vozy z dílen automobilky GAZ
GAZ 3105
GAZ 3105
12
Fotogalerie

Německý automobilový koncern Volkswagen jedná o koupi podílu v ruském výrobci lehkých užitkových vozů GAZ. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Neupřesnily však hodnotu případné transakce či velikost podílu. Volkswagen již s firmou GAZ spolupracuje, a to mimo jiné při výrobě vozů Škoda v Rusku.

GAZ je součástí skupiny Basic Element, která spravuje majetek ruského miliardáře Olega Děripasky. "Vedou se rozhovory, snaží se dosáhnout dohody. Děripaska již dlouhou dobu hledá partnera," uvedl jeden ze zdrojů. Další zdroj upozornil, že rozhodnutí o velikosti podílu ještě nebylo učiněno.

Firmy GAZ a Basic Element se ke zprávě agentury Reuters odmítly vyjádřit. Mluvčí Volkswagenu uvedl, že nebude komentovat spekulace.

V polovině června představitelé koncernu Volkswagen a automobilky GAZ podepsali dohodu o prodloužení spolupráce při výrobě vozů Škoda a Volkswagen v Rusku do roku 2025. Spolupráce začala v roce 2011 podpisem dohody o montáži vozů VW a Škoda v továrně automobilky GAZ v Nižním Novgorodu.