KKCG chystá další rezidenční bydlení v Dejvicích. Postaví vily a domky za stovky milionů

Top´ rezidence Jenerálka

Top´ rezidence Jenerálka Zdroj: KKCG

Top´ rezidence Jenerálka
Top´ rezidence Jenerálka
3
Fotogalerie

Developerská část holdingu KKCG Karla Komárka chystá výstavbu dalšího rezidenčního bydlení v Praze. V blízkosti lesoparku Šárka v severozápadní části metropole vybuduje zcela novou ulici rodinných domů a vil, jejichž výstavba vyjde na stovky milionů korun.

KKCG Real Estate Group chce stavbu zahájit ještě letos a hotovo chce mít do konce roku 2026. Veškerá povolení pro projekt si už zajistila. „Navazujeme na úspěšný projekt top'rezidence Šárecké údolí, který jsme dokončili v roce 2018. Jenerálka je komornější nízkoenergetický projekt s vysokým technologickým a materiálovým standardem,“ popisuje projekt mluvčí KKCG Dana Dvořáková.

Projekt top'rezidence Jenerálka zahrnuje šest samostatných vil, čtyři rodinné a tři řadové domy. Cenově developer cílí na movitější klientelu, jeden dům lze pořídit minimálně za 27 milionů korun, nejdražší vila pak vyjde na téměř 150 milionů.

Podle ředitelky poradenské společnosti Knight Frank Zdenky Klapalové si ale Jenerálka navzdory vyšší cenové kategorii zájemce najde: „Jedná se o kvalitní projekt a hlavně ve zcela výjimečné lokalitě. Praha 6 je jedna z nejatraktivnějších městských částí.“ Klapalová očekává zájem nejen domácích, ale i zahraničních zákazníků. 

Přestože je Praha 6 už z velké části zastavěná, developeři v ní ještě stále dokážou najít nové příležitosti. Na druhé straně od Šáreckého údolí směrem k Vltavě staví například Penta. V těsné blízkosti atletického a fotbalového stadionu Juliska buduje trojici šestipodlažních domů s celkem 79 byty, které by měly být podle plánu zkolaudovány do konce příštího roku.

KKCG Real Estate Group, která na tuzemském trhu působí od roku 2012, právě na Praze 6 před dvěma lety dokončila svůj zatím největší projekt, kancelářské centrum Bořislavka, kam se následně přestěhovaly všechny pilíře byznysu KKCG. Zmiňovaný projekt v Šáreckém údolí leží v těsné blízkosti ohlášené Jenerálky.

V září e15 informovala také o chystané Komárkově spolupráci se skupinou Rockaway Jakuba Havrlanta. Jejich spoluvlastněné společnosti se mají zabývat developmentem napříč kategoriemi, od logistiky po rezidenční bydlení.

Kromě developmentu se KKCG Real Estate Group zabývá také správou nemovitostí, a to prostřednictvím majoritního podílu ve společnosti IPM – Industrial Portfolio Management, která vlastní a spravuje průmyslové budovy v regionu střední Evropy. Pro celou skupina KKCG je development však spíše okrajovou záležitostí. Jejími hlavními pilíři jsou loterie, energetika a IT sektor.