Komárkova Aricoma kupuje švédskou technologickou společnost Stratiteq

Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek.

Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek. Zdroj: KKCG

Milan Sameš, Group CEO a předseda představenstva Aricoma Group.
2
Fotogalerie

Skupina Aricoma pokračuje ve své mezinárodní expanzi a kupuje švédskou technologickou a poradenskou společnost Stratiteq. Aricoma Group, která je součástí skupiny KKCG Karla Komárka, touto akvizicí posiluje svou pozici na skandinávských trzích a zároveň rozšiřuje své kompetence v oblasti strategického poradenství a podnikových řešení založených na vytěžení hodnoty dat, které mají společnosti k dispozici (data-driven business solutions). Akvizicí společnosti Stratiteq s kancelářemi v Malmö a Stockholmu přibude do skupiny Aricoma více než 100 nových zaměstnanců. 

„Našli jsme skvělou firmu s úžasnými lidmi,“ komentuje akvizici Ludovic Gaudé, Head of Custom Software Development Operations skupiny Aricoma. „Sedmnáctiletá historie společnosti Stratiteq mluví sama za sebe, firma vytvořila mnoho inovativních projektů pro regionální i mezinárodní společnosti, jako jsou Haldex, Skånetrafiken, Securitas nebo Vattenfall,„ dodává Gaudé. 

Skupina Aricoma Group usiluje o to, aby se z ní stal silný evropský hráč v oblasti ICT a SW řešení. Podle Michala Tománka, investičního ředitele KKCG, je akvizice dalším krokem na cestě k tomuto cíli: „Stratiteq nám pomůže nejen zvětšit náš profil ve Skandinávii, ale i obohatit naše schopnosti v nesmírně atraktivní sféře digitální transformace.”

Stratiteq bude i po akvizici pokračovat pod stávající značkou a vedením současného manažerského týmu. K podpisu smlouvy došlo v pondělí 30.8.2021, kdy se majitelé společnosti Stratiteq dohodli se zástupci Aricoma Group na prodeji 100% podílu ve společnosti. Celá transakce ještě podléhá schválení příslušným antimonopolním úřadem a vypořádání transakce se očekává počátkem října 2021.

Po dokončení všech formalit bude mít Aricoma Group devět členů, konsolidovaný obrat přes 8,8 miliardy korun a EBITDu téměř 962 milionů korun. Celkový počet zaměstnanců přesáhne 3 tisíce.