Královská platforma sází na tradici a možnost prestižního investování

Martin Klouček, prezident The Royal Capital Club

Martin Klouček, prezident The Royal Capital Club Zdroj: Royal Capital Club

Věra Nagyová, architektka a představitelka projektu THE ORB
2
Fotogalerie

Jaké plány má The Royal Capital Club ve spolupráci s IC Group? A jaké možnosti a výhody investorům a partnerům nabídne včetně unikátní platformy THE ORB? To se dozvíte v dvojrozhovoru s Martinem Kloučkem, prezidentem The Royal Capital Club a Věrou Nagyovou, architektkou a představitelkou projektu THE ORB.

Royal Capital Club

Můžete nám představit The Royal Capital Club, a kdo za ním stojí?

Martin Klouček: RCC je dobrovolným, nevládním, multikulturním, apolitickým a neziskovým uskupením fyzických nebo právnických osob vedených společným zájmem se sídlem ve Velké Británii.

RCC je pak především pečlivě od základů budovanou prestižní platformou pro setkávání se a sdílení hodnot, které jsou společné všem našim členům a zakladatelům RCC.

Naši zakládající členové IC GROUP, globální mezinárodní společnost spravující po celém světě řádově mld. EUR a jeho královská výsost Muhammad Faris Petra z Malajsie, ale i ostatní členové světových aristokratických rodin od tohoto exkluzivního klubu očekávají hledání otázek a odpovědí týkajících se dnešního světa, společné budování a zamýšlení se nad dalším směřováním našich dní, ale i nalézání exkluzivních investičních příležitostí a projektů, které jsou přínosem nejen v současnosti, ale budou mít důležitý přesah do budoucnosti. Přechod myšlení na “zelenou”, což vnímáme zároveň i jako ekonomickou nutnost. Tři základní kritéria, která diskutujeme, jsou Environment, Social a Governance.

Co můžete členům vašeho klubu nabídnout?

Martin Klouček: Náš klub je ROYAL – královský, jelikož v jeho čele stojí král HRH Muhammad Faris Petra.

Ve svém názvu obsahuje i slovo CAPITAL. Vnímáme totiž kapitál nejen ve smyslu finančního pojetí, ale i jako lidský kapitál – mozkový trust. Tedy moudrost všech našich členů, kteří se etablují z různých aristokratických kruhů, podnikatelského a investorského prostředí.

Náš exkluzivní klub disponuje po celém světě prestižními nemovitostmi THE ORB, které slouží k setkávání našich členů. Jednou ročně se bude potkávat celá členská základna klubu na předem určeném místě. Kvartálně a měsíčně plánujeme realizovat menší společenské akce, kdy bude docházet k setkáním našich členů lokálně, v jednotlivých státech, kde má RCC své zastoupení.

Členové RCC mají přístup k jedinečnému networkingu a díky možnosti kooperovat s předními osobnostmi a experty z nejrůznějších oblastí z celého světa, se v případě zájmu mohou podílet na smělých vizích spojených s jedinečnými investicemi a být jejich součástí. Ty přirozeně vyplývají ze spolupráce jednotlivých členů RCC.

Jaká je hlavní vize RCC?

Hlavní vizí RCC konceptu v kontextu královské rodiny je odkaz finančních a morálních hodnot našim následovníkům. Důraz je kladen na silné zázemí a tradiční rodinné hodnoty, tedy aby i další generace měly stabilní základ, na kterém se dá stavět.

RCC klade obrovský důraz především na:

1. Nadčasovost – královský majetek proplouvá a zůstává napříč staletími

2. Svět bez hranic – bez omezení místa

3. Respekt k tradicím – budujeme hodnoty, které vycházejí z těch nejlepších základů

RCC klade velký důraz na vzájemné propojovaní svých členů, jež mají k dispozici exkluzivní zázemí po celém světě. 

Základním stavebním kamenem ve filozofii RCC je vzdělání. Svým členům umožňujeme vzdělávání a prohlubování znalostí v oblasti investic a finanční správy.

Na jaké země se svými službami cílíte?

Martin Klouček: Možnost využívat k setkávání platformy RCC je výsadním právem každého člena RCC. Díky technologiím 21. století a možnostem našich řešení se můžeme scházet nejen fyzicky v rámci projektu THE ORB a zastoupení společnosti IC GROUP v 15 zemích, ale i distančně na naší exkluzivní platformě The Royal Education.

Zmínili jste projekt THE ORB, můžete jej představit blíže?

Martin Klouček: Náš brand THE ORB, který jsme představili v loňském roce, je založen na vzniku 12 unikátních soukromých sídel, rozmístěných po celém světě, která budou moci využívat právě členové The Royal Capital Clubu. Tyto jedinečné rezidence budou tvořit pohodlné a luxusní zázemí pro členy The Royal Capital Clubu. Vždy se jedná o unikátní prostor s naprostým soukromím, bezpečím a na neutrální půdě.

Věra Nagyová: Ano přesně, jak zmínil Martin Klouček, jedná se o unikátní koncept „collection of 12 individuals“ tedy kolekci 12 unikátních sídel po celém světě. Tento projekt vznikal s myšlenkou vytvořit špičkové zázemí členům The Royal Capital Clubu, místo pro jejich setkávání, odpočinek či aktivní trávení času s rodinou, v naprostém soukromí a bezpečí.

Hlavními představiteli The Royal Capital Clubu jsou královské rodiny, které mají hlubokou historii a tradici. Proto je hlavním koncepčním prvkem programu THE ORB časová osa minulost, přítomnost a budoucnost. THE ORB má být místem, kde se protíná historie s budoucností. Konceptem, v němž jste středobodem času i prostoru právě vy. THE ORB je místo, z nějž si odvážíte pocit. Je to životní styl. Je to něco, bez čeho jednoduše nemůžete být.

Dle jakého klíče a strategie vybíráte lokality projektu THE ORB?

Věra Nagyová: Každá rezidence je pečlivě vybírána s ohledem na její historickou hodnotu či výjimečnost místa, která je unikátní pro každou danou lokalitu. Všechna místa musí mít jednoduše svůj Genius Loci, svojí energii a sílu, která musí být cítit, i když zavřete oči a nadechnete se.

Pečlivě vybírané lokace jednotlivých míst dávají vzniknout čtyřem směrům, kterými se v konceptu ubíráme. Říkáme jim THE ORB souls a naplňují podstatu každého z objektů. Těmito směry jsou: Business, Passion, Resort a Retreat. Vždy protínáme dvě linky v souladu s prostory a požadavky. U mezinárodních dopravních uzlů přinášíme zázemí pro byznys s puncem luxusu v podobě vzrušujících lokací, které místo obklopují, ať už se jedná o závodní okruhy nebo podobné atrakce, naopak klidné lokality koncipujeme tak, aby v nich bylo absolutní soukromí a klid pro členy klubu a jejich rodinu. Každé ze sídel bude jedinečnou kombinací daných možností.

Martin Klouček: Zde bych jenom doplnil, že se jedná o strategická místa v rámci investic našich členů a zakladatelů. Společně s každým THE ORB vzniká i zastoupení klubu a dalších platforem The Royal Capital Clubu.

Má Vaše povolání architekta vliv na celý koncept projektu THE ORB?

Věra Nagyová: Velký. Celý koncept je tak jedinečný, že si zasluhuje i jedinečný přístup z pohledu architektury. Budovat taková sídla je výjimečná příležitost a stavím se k ní velmi zodpovědně. Samozřejmě na to nejsem sama, ale mám za sebou skvělý tým architektonického studia ARCH.IC. V současné době intenzivně pracujeme na pilotním projektu celého konceptu, kterým je THE ORB - Château Protivín. Snažíme se najít dokonalý poměr mezi moderním architektonickým pojetím a historickou hodnotou tak úžasného objektu, kterým je zámek Protivín. Je třeba si uvědomit, že naším současným vstupem napíšeme kus historie tohoto objektu a vytvoříme odkaz budoucím generacím. A to je přesně otisk celého konceptu THE ORB, který je tvořen společně s The Royal Capital Clubem.

Celý koncept není jenom o lokacích a architektonickém řešení sídel, ale především o poskytovaném servisu v jednotlivých objektech. Nastavování nejvyšší úrovně péče o naše klienty má na starosti tým specialistů s dlouholetými zkušenostmi ve svém oboru.

Jsem pyšná na to, že v současné době můžu říct, že přesně víme, co je esencí a DNA celého konceptu THE ORB, který držíme v rukách.

The Orb Château ProtivínThe Orb Château Protivín | Royal Capital Club

Myslíte si, že přinese vstup skupiny a projektu THE ORB do vybraných oblastí i rozvoj celého okolí?

Věra Nagyová: Určitě, pevně věřím v to, že město Protivín a každá další vybraná oblast pro tento koncept, se stane významným špendlíkem na mapě. Měli bychom být hrdí na to, že jedno z tak výjimečných sídel bude u nás v Čechách.

Podporujeme i rozvoj okolí, a proto jsme k zámku Protivín koupili také podzámčí, které máme v plánu přetvořit na reprezentativní, kulturní a obchodní centrum města s doplňující občanskou vybaveností, která v současné době městu chybí. Po dlouhé době tak spojíme komplex v jeden celek, jak to má být.

Jak byste stručně popsali projekt v Protivíně? Co nabídne členům The Royal Capital Club?

Martin Klouček: THE ORB - Château Protivín je první kombinací Resort a Retreat konceptu, tedy odpočinku v soukromí s rodinou. Jedná se o již zmíněný zámek, který se nachází na malebném jihu České republiky. Svou historií sahá velmi daleko, až ke gotické tvrzi, později patřil mimo jiné do majetku krále a císaře Karla IV. Objekt nabídne nejen ubytovací kapacity se vzdělávacími a reprezentativními prostory, ale také spa a úžasný anglický park s mnoha zajímavými prvky pro poklidné rozjímání a odpočinek.

Věra Nagyová: Přesně tak, doplním už jen to, že se těšíme, až zámek otevřeme a budeme tam moci uvítat první hosty na akci RCC.

Kam se chystáte dále?

Martin Klouček: Další rezidence THE ORB plánujeme postupně vybudovat v Německu, Itálii, Malajsii a na dalších zajímavých místech. Ty budeme představovat postupně. Stejně tak brzy veřejnosti představíme v The Royal Capital Clubu spolupráci s dalšími významnými královskými rodinami z Evropy. Ale o tom až příště.

Více informací najdete na www.royalcapitalclub.com.