Krsek, Pokorný a spol. budou školit o inovacích

Radek Pokorný

Radek Pokorný Zdroj: profimedia

Martin Kúšik
Tomáš Krsek
Eva Hanáková
4
Fotogalerie

Čtveřice známých tuzemských byznysmenů spolu s bývalou šéfredaktorkou týdeníku Ekonom anebo webového projektu Dotyk Evou Hanákovou přivezou do Prahy vizionářskou elitu ze Silicon Valley.

Tomáš Krsek, předseda představenstva Škody Transportation, Martin Kúšik, bývalý spolumajitel Penty a dnes zakladatel rodinného byznysu Odyssey44, pražský advokát Radek Pokorný a spolumajitel WOOD&Company Jan Sýkora společně investují do projektu pražského summitu Singularity University. A v české metropoli v březnu příštího roku přivítají dvacítku spíkrů a zhruba sedm stovek účastníků z řad šéfů a majitelů firem, špiček politiky, vědy.

Čechům mají vykládat laureáti Nobelových cen a profesoři ze Stanfordu, Berkley či Harvardu o nejnovějších trendech týkajících se umělé inteligence, blockchainu, robotiky, virtuální reality či neurovědy a nastínit možnosti, jak budou vypadat medicína, vzdělávání či bankovnictví v příštích dekádách.

„Technologie se vyvíjejí tak rychle, že to mnozí už přestávají chápat. K lidem se dostávají hlavně zprávy o tom, že svět čeká nadvláda strojů a že lidstvo ovládne umělá superinteligence. To chceme změnit. Chceme ukázat, že rozvoj technologií znamená spoustu nových příležitostí – pro svět byznysu i pro lidstvo jako celek,“ tvrdí ředitelka pražského summitu Singularity University Eva Hanáková, kterou čtveřice vlivných byznysmenů najala poté, co skončila jako šéfka webového projektu Dotyk.

„Chceme přispět něčím pozitivním k dalšímu vývoji naší země. Chceme, aby i podnikatelé a lídři v této části světa měli příležitost setkat se s respektovanými experty z oblasti high-tech a vědy, a aby mohli přímo od nich načerpat informace, jak se mění jednotlivé obory a kam směřuje lidstvo s ohledem na rychlý rozvoj technologií,“ říká Tomáš Krsek, jeden ze zakladatelů společnosti Prometheus XXI, která je hlavním organizátorem SingularityU Czech Summit. Partnerem akce je poradenská společnost Deloitte.