Krsek prodává valašský Block, který dodává operační sály na klíč. Kupuje ho fond CEIP

Projektová firma z Valašského Meziříčí Block vybavuje na klíč nemocnice operačními sály a dodává také takzvané čisté prostory pro farmaceutické a biotechnologické podniky.

Projektová firma z Valašského Meziříčí Block vybavuje na klíč nemocnice operačními sály a dodává také takzvané čisté prostory pro farmaceutické a biotechnologické podniky. Zdroj: BHM

Podnikatel Tomáš Krsek po letech nekončících akvizic a investic také prodává. Jeho majoritní podíl ve skupině Block, která se zaměřuje na komplexní dodávky vybavení zdravotnických, farmaceutických a biotechnologických provozů, kupuje český investiční fond Central Europe Industry Partners (CEIP). O chystané transakci na svých stránkách informoval antimonopolní úřad.

Krskova skupina BHM v Blocku drží 60 procent a zbytek vlastní management, který si podíl částečně ponechá. Transakci ještě musí schválit antimonopolní úřad, který ji začal posuzovat v pondělí. Obě strany se k obchodu až do rozhodnutí úřadu nechtějí vyjadřovat.

„V tuto chvíli můžeme potvrdit, že jednáme o prodeji našeho většinového podílu ve skupině Block s českým investičním fondem CEIP, ale do úplného dokončení transakce nemůžeme její detaily komentovat,“ sdělila mluvčí skupiny BHM Lubomíra Černá. Podobně se vyjádřil také investiční fond CEIP.

V roce 2015 byl Block první firmou, do níž Krsek přes svou novou investiční společnost vložil peníze. Od té doby k ní přikoupil německého výrobce laboratorního nábytku Köttermann, kterého si však ponechává a nadále rozvíjí. Stal se základem skupiny Köttermann Group, jejímiž součástmi jsou také německý podnik Lab Concept a dánská firma Labflex.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!