Miliardář Němec koupil podíl v Okin BPS, cena má dosahovat stovek milionů

Peníze, koruny

Peníze, koruny Zdroj: Anna Vacková, E15

Tomáš Němec koupil prostřednictvím své firmy ConsilTech podíl 30 procent ve společnosti Okin Business Process Services (BPS), uvádí na svém webu časopis Forbes. Okin BPS patří mezi největší globální poskytovatele služeb pro podniky, například v oblasti IT. Cenu podílu firmy nezveřejnily, podle Forbesu se odhaduje na stovky milionů korun.

"Je to hlavně IT, a já rozhodně nemám nic proti IT. Je to hodně zajímavý obor, navíc je to rozjetá firma s globálními ambicemi," řekl Němec Forbesu ke koupi podílu. "My máme firmu, která má velké ambice, pro jejich naplnění jsme ale potřebovali kapitál a zároveň partnera, který odpovídá našim hodnotám," uvedl zakladatel Okinu Michal Jelínek.

Okin BPS poskytuje na míru služby v oblasti podnikových procesů, jako je podpora obchodní sítě, vytváření technických řešení a cenových nabídek či zajišťování technické podpory a vícejazyčné zákaznické podpory.

Němec již dříve koupil podle Forbesu přes své investiční firmy třeba novoměstského výrobce lyží Sporten nebo podíl ve výrobci zdravotnické techniky BioVendor.