3 důvody, proč dát přednost lyžování v Alpách

Lyžování v Alpách

Lyžování v Alpách

Češi jezdí do Alp kvůli vhodnějším klimatickým podmínkám a vysoké kvalitě vleků a sjezdovek. To však není vše! Přečtěte si o dalších lákadlech, které Alpy turistům nabízí.

Pro otřelé zimní cestovatele, kteří navštěvují Alpy pravidelně, to možná nebude nic nového. Avšak pro ty, kteří doposud preferovali snadnou dostupnost českých hor, máme další důvody, proč v zimě vyrazit za hranice a užít si dovolenou v rakouských nebo italských Alpách.

Stovky kilometrů sjezdovek na jeden skipas

Ačkoliv v České republice už jsou první vlaštovky týkající se společných skipasů pro různá lyžařská střediska, původ tohoto atraktivního konceptu lyžování leží v Alpách, kde je přiveden k dokonalosti. Například italský komplex Skirama Dolomiti Adamello-Brenta nabízí 380 km sjezdovek se 150 vleky a lanovkami. Mezi jednotlivými areály můžete cestovat skibusy, které jsou pro majitele skipasů zdarma. Dokážete si představit zimní dovolenou, kde teoreticky nemusíte sjíždět stejnou sjezdovku dvakrát?

Lyžování v AlpáchLyžování v Alpách

Bavit se můžete i večer

Pro Alpy jsou typické takzvané Aprés Ski párty. Jedná se o nefalšovaný noční život, který znáte z velkých měst či letních přímořských destinací, tentokrát však na sněhu na horách. Drinky, pivo, tanec, zpěv a obecně socializování se ve společnosti milovníků hor. Bary, restaurace i pouhé stany ožívají a hlavním cílem je užít si dovolenou na plno a pobavit se. Po posledním sjezdu zamíříte rovnou do víru zábavy.

Wellness kam se podíváš

Lyžování v AlpáchLyžování v Alpách

Kde se v Alpách ubytovat?

Jedním z velkého množství serverů zprostředkovávajících ubytování v Alpách je www.hory365.cz. Web je úzce specializován na ubytovací objekty nacházející se v italských a rakouských Alpách, takže nemusíte složitě vybírat vhodné nabídky. Kromě samotného ubytování zde naleznete nabídku pobytových balíčků zahrnujících skipasy, které tak získáte za výhodnější cenu.

Pokud se nechcete zdržovat vybíráním z množství objektů, můžete si vyplnit nezávazný poptávkový formulář, na jehož základě Vám zkušení pracovníci doporučí objekty přesně dle Vašich představ.

Lyžování v AlpáchLyžování v Alpách