AAA Auto má oproti loňsku třináctiprocentní nárůst prodejů

Skupina AAA Auto prodala od ledna do listopadu 41 477 vozů, což je o 13 procent více než ve stejném období roku 2010. V samotném listopad vzrostl odbyt ojetých aut u AAA Auto o devět procent na 3620 vozů. Firmy uvedla výsledky v tiskové zprávě.

Podle mluvčí firmy Alžběty Šťastné tento trend ukazuje, že nejisté vyhlídky ekonomického vývoje zatím negativně neovlivnily poptávku po ojetých vozech. Nadále trvá i vysoká poptávka po úvěrovém financování.

Například čistý zisk skupiny AAA Auto vzrostl do září o polovinu na 5,2 milionu eur (v přepočtu přes 133 milionů korun) oproti loňskému roku, respektive už za letošní tři čtvrtletí překonal profit za celý loňský rok.

V Česku firma zvýšila prodej o 12,8 procenta na 30 502 vozů, na Slovensku o 11,6 procenta na 10 795 vozů. V Rusku, kde skupina otevřela svou první pobočku v září letošního roku, prodala 180 ojetých automobilů.

Po otevření první nové pobočky v tuzemsku po téměř čtyřech letech v Opavě plánuje skupina otevřít další autocentrum v Liberci, kde má nyní pouze výkupní pobočku. AAA Auto má 27 poboček ve třech zemích.